Muuttajan Muistilista

Muuttoilmoitus – Muista Posti, Maistraatti ja sähköt

Muuttaessa on tärkeää tehdä muuttoilmoitus tarpeeksi ajoissa, jotta kaikki postit ja laskut löytävät jatkossa oikeaan osoitteeseen.

Pakollinen ilmoitus muutosta on tehtävä digi- ja väestötietovirastoon.

Sähkösopimuksen muuttaminen uuteen osoitteeseen on myös tärkeää. Nyt saat sähköt helposti mukaan kerrostaloon kiinteään hintaan Fortumilta.

Fortum sähköt kotiin
Ilmastoystävällistä sähköä kotiin.

Nyt ensimmäinen kuukausi 0 € ilman kuukausimaksua!

Mikä on dvv, digivirasto ja väestötietovirasto?

Entinen maistraatti on nyt digi- ja väestötietovirasto. Maistraatti nimitys vaihdettiin ja vanhoista alueellisista nimityksistä luovuttiin. Nimen vaihtaminen kuvastaa hyvin muuttoilmoituksen digitaalisuutta ja netissä tekemisen helppoutta.

Tee muuttoilmoitus netissä tai puhelimella.

Osoitteessa https://www.posti.fi/muuttoilmoitus/ saat tehtyä pakollisen ilmoituksen samalla kertaa Digi ja väestötietovirastoon sekä Postiin.

Voit tehdä ilmoituksen netissä myös puhelimella. Voit vahvistaa henkilöllisyyden OmaPosti-sovelluksella tai pankkitunnuksilla.

Milloin muuttoilmoitus pitää/tulee/kannattaa tehdä?

Kannattaa tehdä ilmoitus osoitteen muutosta heti, kun tiedät muuttopäivän. Voit tehdä sen kuitenkin aikaisintaan kuukauden ennen muuttopäivää.

Viraston mukaan tiedot pitää olla viimeistään viikon kuluttua muutosta.

Tee osoitteenmuutosilmoitus Postiin, jotta kirjeet tulevat perille.

Jos samassa osoitteessa on yrityksen tiedot, pitää ne muuttaa erikseen. Muuten yrityksen postit menevät vanhaan osoitteeseen vaikka olisit itse muuttanut omat henkilökohtaiset tiedot uuteen paikkaan.

Muuttoilmoituksen tekeminen toisen puolesta?

Voit samalla muuttaa kaikki perheenjäsenet, jotka muuttavat samalla.

Onnistuuko ilman pankkitunnuksia?

Netissä muuton ilmoittaminen onnistuu ilman pankkitunnuksia OmaPosti-sovelluksella, mutta yleisesti nettiä varten tarvitaan pankkitunnukset henkilön tunnistamiseen tai vaihtoehtoinen sähköinen tunnistautuminen.

Minne ilmoitus menee automaattisesti?

Väestötietovirasto välittää tiedot muutostasi automaattisesti esimerkiksi virastoihin, Kelaan, verohallinnolle, puolustusvoimille ja Valtiokonttoriin. Katso koko listaus täältä https://dvv.fi/muutto 

Sivuilla on myös listattu mihin kaikkiin yrityksiin se menee tiedoksi automaattisesti. Näitä yrityksiä ovat esimerkiksi; Finnair, YIT, Veikkaus, Terveystalo, Svea Perintä Oy, Stockmann, Otavamedia, Sanoma, POP pankki ja Nordea. Kaikki yritykset löydät yllä olevasta linkistä.

Muuttaessa on myös paljon muuta muistettavaa ja ilmoitettavaa. Katso kaikki mitä muutossa pitää muistaa Muuttaminen.fi muistilistasta.