Muuttovinkit helpompaan muuttoon

Tässä hyviä muuttovinkkejä joita kaikkien pitäisi tietää ennen muuttoa. Näillä vinkeillä muutto onnistuu paljon helpommin ja nopeammin. Nämä vinkit auttavat varsinkin, jos et saa tarpeeksi kavereita auttamaan muutossa tai sinulla ei ole rahaa palkata ammattimuuttajia auttamaan muutossa.

Järjestele ja puhdista

Järjestele tavarat ja vaatteet etukäteen

Ensimmäinen vinkki on tehtävä hyvissä ajoin ennen muuttoa. Siihen voi kulua paljon aikaa, mutta se on tärkein asia, joka helpottaa sinua itse muutossa muuttopäivänä sekä myös sen jälkeen, kun olet asettautunut uuteen kotiin.

Organisoi kaikki nykyiset tavarasi ja puhdista kotisi ylimääräisistä tavaroista. Varsinkin kaappien ja laatikoiden läpikäyminen hyvissä ajoin ennen muuttoa auttaa kaikkien tavaroiden pakkaamisessa sekä muuttotavaroiden purkamisessa uudessa kodissa.

Oletko ikinä yrittänyt pakata täysin sekaista ja ylitäyttä lipastoa kiireessä muuttoa varten? Tai varsinkaan yrittänyt purkaa tätä nopeasti pakattua turhaa läpikäymätöntä tavaramäärää uudessa kodissasi, kun koti on muutenkin täynnä tavaraa joilla ei ole paikkaa missään?

Useimmat alkavat pakata vasta pari viikkoa ennen muuttoa, mutta parasta olisi jos kaikki laatikot ja tavarat olisi jo käyty läpi siihen mennessä. Muuta vain ne tavarat, jotka ovat sinulle tärkeitä ja niillä on oma paikka valmiina.

Tee osoitteenmuutos ajoissa

Muutto on kiireistä aikaa ja moni asia meinaa jäädä tekemättä. Kun teet postin osoitteenmuutoksen hyvissä ajoin uuteen osoitteeseen ei sinun tarvitse miettiä väärään osoitteeseen saapuvia laskuja ja tärkeitä kirjeitä.

Tee osoitteenmuutos heti, kun tiedät uuden osoitteen ja muuttopäivän. Maksullisella palvelulla saat postit myös pitkän ajankin päästä uuteen osoitteeseen, jos et muista päivittää kaikkiin palveluihin uutta osoitettasi.

Koriste-esineet ja taulut ensimmäisenä

Pakkaa kaikki koriste-esineet sekä taulut ensimmäisenä – ja pura ne viimeisenä.

Nämä kodin ulkonäköä parantavat esineet ovat kaikkein vähiten tärkeimmät purkaa muuttolaatikoista uudessa kodissa, joten jätä niiden käsittely viimeiseksi. Kun pakkaat koristeet ensimmäisenä, ne eivät ole tiellä muiden tavaroiden pakkaamisessa.

Voit myös huoletta myös kantaa näiden esineiden muuttolaatikot sinne perimmäiseen nurkkaan, johon et kuitenkaan pääse käsiksi ensimmäisenä uudessa kodissasi.

Ensimmäisen päivän laatikko

Muista pakata tärkeimmät ensimmäisen päivän tavarat yhteen laatikkoon

Tiettyjä tavaroita tarvitset heti muuton jälkeen. Pakkaa välttämättömimmät tarvikkeet viimeisenä ja merkitse ne vaikka post-it lapuilla, että muistat laittaa ne samaa laatikkoon muuttohälinässä.

Tavarat, joita kannattaa laittaa ensimmäisen päivän laatikkoon:

  • Avaimet
  • Koulureput
  • Koiranruoka
  • Käsilaukku
  • Puhelinlaturit
  • WC-paperit
  • Passit

Kertakäyttöastiat

Pakkaa keittiön herkästi rikkoutuvat lasit ja astiat hyvissä ajoin. Hyvin pakatut lasiesineet eivät mene rikki muutossa, varsinkin jos laatikoita kantaa joku muu.

Viimeiset päivät – ja miksei myös ensimmäiset päivät uudessa asunnossa – pärjää hyvin kertakäyttöasioilla. Välillä voi olla ihan mukavaa syödä pahvilautasilta, kun ei tarvitse muun kiireen keskellä välittää tiskaamisesta ja astianpesukoneen tyhjentämisestä.

Laputus

Kun nimeät jokaiselle laatikolle huoneen mihin se tulee, niin sinun ei tarvitse välittää mitä laatikossa on. Muuttomiesten ja muiden muuttoapureiden ei tarvitse kysyä sinulta lisäohjeita jokaisen laatikon kohdalla erikseen, kun he tietävät mihin huoneisiin laatikot viedään.

Teippikone

Tärkein ja nopein laatikoiden pakkaamiseen tarkoitettu laite on teippikone. Jos olet käyttänyt tätä varastohommissa pakkaamisessa tiedät mitä tällä tarkoitetaan. Kannattaa kokeilla!

Pakkauspaperit ja suojapaperit

Muutossa haluaa säästää kaikessa mahdollisessa ja pakkaa astiat esimerkiksi sanomalehtiin. Pakkauspaperit ovat paljon parempia suojaamiseen ja ilman että kädet ja astiat menevät mustiksi lehtien musteesta.

Lattiapinnat ja varsinkin portaat kannattaa suojata suojapaperilla. Se on oikeasti paljon halvempaa kuin uuden lattiapinnan tekeminen tai portaiden maalaaminen.

Samankokoiset muuttolaatikot

Kestävät, samankokoiset ja hyvillä kantokahvoilla varustetut muuttolaatikot helpottavat kaikessa. Tavarat mahtuvat oikean kokoisiin laatikoihin ja niistä ei tule liian painavia, kun hankit erikokoisia laatikoita.

Kunnon paksut pahviset muuttolaatikot kestävät todella painavia kuormia ja et tarvitse muovisia vuokralaatikoita. Voit myös varastoida kuivassa varastossa ja kellarissa pahvilaatikoissa kausituotteita.

Saman sarjan laatikoita on todella helppo pinota päällekkäin kotona, vuokra-autossa sekä uudessa kodissa. Sinulle jää enemmän tilaa laatikoiden keskellä, kun kaikki laatikot pysyvät päällekkäin ja saat pakattua aikaisemmin koko kodin irtaimiston.

Päällekkäin pinottavat laatikot tarvitsevat myös pienemmän muuttoauton, kun pakettiauton koko tavaratilan voi hyödyntää. Voit myös selvitä vähemmillä kuskauksilla kahden asunnon välillä – tämä helpottaa varsinkin toiseen kaupunkiin muuttaessa.

Nokkakärryt

Muuttopäivänä painavien kodinkoneiden ja huonekalujen kantaminen helpottuu hyvin toimivilla nokkakärryillä. Kenenkään selkä ei mene rikki edes rappusissa, kun käytetään nokkakärryjä oikein.

Vaatepussit roikkuvaatteille

Henkareissa roikkuvat vaatteet on helpointa pakata tangossa roikkuessaan isoihin säkkeihin, niin että henkarin koukut pilkottavat pussin suusta. Voit käyttää myös kestävämpiä jätesäkkejä, jotta ne eivät mene rikki henkareista. Kestävämmät jätesäkit voit hyvin käyttää myöhemmin roskia ja jätteitä varten.

Ruokaa ja juomma kaikille apulaisille

Muista tarjota ruokaa ja juomaa muuttoporukalle

Muuttopäivänä ei yleensä ehdi tekemään ruokaa. Olutta, kokista ja pizzaa kannattaa tilata vaikka etukäteen, jotta kaikilla muuttoapureilla on muuton jälkeen hyvä ja arvostettu olo. Jos muutto kestää pitkään, niin muista myös välipalat muuton aikana.

Näillä vinkeillä muutto onnistuu kuitenkin niin nopeasti ja sulavasti että sinun ei tarvitse pitää muuttoapulaisia koko päivää muuttosi apuna.