Muuttolaatikot

Hyvät muuttolaatikot ovat sujuvan muuton a ja o. Kun tavarat on organisoitu pakatessa järjestelmällisesti muuttolaatikoihin, helpottuu tavaroiden purkaminen ja arjen aloittaminen uudessa osoitteessa.

Parhaat muuttolaatikot

Muuttolaatikot nopeuttavat muuttoa

Kun valitsee muuttolaatikoiksi kestävät ja helppokäyttöiset laatikot, nopeutuu muutto ja sitä kautta syntyy kustannussäästöjä sekä stressittömyyttä muuttopäivänä.

Kun tavarat on pakattu oikeaoppisesti hyviin muuttolaatikoihin, on laatikoiden kantaminen muuttoautoon helppoa ja nopeaa. Laatikot voi pinota päällekkäin, jolloin yhteen muuttokuormaan mahtuu enemmän laatikoita kerralla.

Millainen on hyvä muuttolaatikko?

Hyvä muuttolaatikko on tukeva ja siinä on kantokahvat. Laatikoiden täytyy myös olla pinottavia ja keskenään samankokoisia. Pinottavat muuttolaatikot on myös helppo siirtää nokkakärryillä, jolloin niiden siirtely on nopeampaa.

Helpoimmalla ja kaikkein stressittömämmin pääsee jos vuokraa muovisia muuttolaatikoita tai ostaa muuttoon tarkoitettuja pahvilaatikoita.

Jos yrittää säästää muuttokustannuksissa ja käyttää muuttolaatikoina esimerkiksi banaanilaatikoita, niin se usein kostautuu muuttopäivänä. Banaanilaatikot eivät kestä tavaroiden painoa, niitä on vaikea kantaa ja niitä ei pysty pinoamaan päällekkäin, jonka takia ne vievät paljon tilaa muuttoautossa.

Onko muovinen vai pahvinen muuttolaatikko parempi?

Muovinen muuttolaatikko kestää hyvin

Tähän kysymykseen ei ole olemassa yhtä oikeaa vastausta. Jokaisen kannattaa miettiä omalta kohdaltaan sitä, että kummat laatikot vastaavat parhaiten omiin tarpeisiin ja omaan tilanteeseen.

Jos aikoo aloittaa muuttoa varten pakkaamisen jo hyvissä ajoin, on pahvinen muuttolaatikko parempi, koska niistä ei tarvitse maksaa vuokraa aikaperusteisesti. Pahviset muuttolaatikot sopivat muuttoa varten erityisesti silloin, kun muuton jälkeen aikoo säilyttää tavaroitaan laatikoissa esimerkiksi ullakolla tai kellarissa. Pahviset muuttolaatikot on myös mahdollista purkaa ja niitä voi säilyttää uusiokäyttöä varten.

Muovisten muuttolaatikoiden hankinta on yleensä kerta kustannuksena edullisempi. Muovinen muuttolaatikko myös kestää kosteutta, joten laatikot voi huoletta laskea alas kosteallekin maaperälle. Jos on kyseessä muuttaminen kesällä, niin muovisia muuttolaatikoita on helppoa säilyttää pihalla.

Muoviset muuttolaatikot ovat parempia sen takia, että ne ovat tukevampia kuin pahviset muuttolaatikot. Toki nykyään myös pahvisten laatikoiden materiaali on erittäin kestävää.

Kuinka monta muuttolaatikkoa tarvitaan?

Hyvä nyrkkisääntö muuttolaatikoiden määrälle on se, että muutossa tarvitaan noin yksi muuttolaatikko per asuinneliö. Eli esimerkiksi 50 m2 asuntoon tarvitaan 50 muuttolaatikkoa.

On parempi aina varata muutama laatikko liikaa kuin liian vähän, jotta ne eivät lopu pakatessa kesken.

Lukittavat muuttolaatikot

Jos muutossa on mukana arvotavaraa tai salaisia materiaaleja on mahdollista vuokrata lukittuja muuttolaatikoita. Lukittava muuttolaatikko mahdollistaa sen, että esimerkiksi tärkeät paperit siirtyvät uuteen osoitteeseen luottamuksellisesti.

Milloin muuttolaatikot kannattaa tilata?

Muuttolaatikot kannattaa tilata aina oman tarpeen mukaan. Kannattaa miettiä huolellisesti se, miten aikoo aikatauluttaa pakkaamisen.

Suurin osa muuttajista tilaa laatikot viikkoa tai kahta ennen muuttopäivää. Toki on niitäkin muuttajia, jotka haluavat laatikot jo kuukautta ennen muuttopäivää tai toisaalta aina löytyy myös viime hetken ihmisiä.

Muuttolaatikoiden hinta

Jos vuokraa muoviset muuttolaatikot, niin niiden hinta määräytyy yleensä kappalemäärän ja vuokrattujen päivien perusteella. Useimmiten on niin, että laatikoiden palautuspäivä on joustava eli ne saa palauttaa sitten kun on valmista ja laskutus tapahtuu käytettyjen päivien mukaan jälkikäteen.

Vuokrapäivien lasku alkaa siitä päivästä kun laatikot on toimitettu ja päättyy laatikoiden palautuspäivään.