Helsinkiin muutto

Helsinki on Suomen vetovoimaisin kasvukeskus ja moni unelmoi asumisesta pääkaupungissamme. Helsingin merellinen sijainti, kansainvälinen tunnelma ja monipuoliset asuinalueet houkuttelevat muuttamaan sinne. 

Moni muuttaa Helsinkiin opiskelemaan tai töiden perässä. Helsingin seudulla asuu tällä hetkellä noin 1,4 miljoonaa asukasta.

Helsingin historiallinen keskusta, lukemattomat nähtävyydet, vilkas ravintolaelämä ja hyvät ostosmahdollisuudet tuovat monipuolisia mahdollisuuksia viettää vapaa-aikaa kaupungissa. Lisäksi luonnonkauniit ulkoilusaaret ja jopa tuhannen hehtaarin kokoinen Keskuspuisto lenkkeilyreitteineen tuovat luonnon miljoonakaupungin asukkaiden lähelle.

Helsingissä sattuu ja tapahtuu koko ajan, joten jos haluat asua tapahtumien äärellä, on Helsinki paras valinta asuinkaupungiksi. 

Asuntojen hinnat Helsingissä

Helsingissä asuntojen hinnat ovat maamme kalleimmat. Hintojen nousu jatkaa edelleen ylöspäin nousemista ja nousu on voimakkainta koko Suomessa. Asuntojen keskimääräinen neliöhinta on jopa kaksinkertaistunut 2000-luvun aikana. Viimeisen viiden vuoden aikana ovat vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousseet  kaikkein eniten, jopa 22 prosenttia.

Suuret alueelliset hintaerot kaupungin sisällä

Keskustassa on kalleimmat neliöhinnat, mutta myös hyvät merinäköalat.

Helsingissä on huomattavia alueellisia hintaeroja eri asuinalueiden välillä, joten sillä on merkitystä, että missä kaupunginosassa asuu. Kallein alue Helsingissä on keskustassa Ullanlinnan ja Kaivopuiston alue, siellä asuntojen hinnat ovat noin 6500 euroa / m2. Edullisin alue on Jakomäen ja Alppikylän alue, siellä hinta on noin 2000 euroa / m2. Alueiden keskimääräisissä neliöhinnoissa on siis eroa jopa 4500 euroa / m2.

Helsingin suosituimmat asuinalueet 2020

Kallio on Helsingin haetuin asuinalue

Vuonna 2020 Kallio nousi Helsingin suosituimmaksi asuinalueeksi etuovi.com tilastojen mukaan. Aikaisemmin Helsingin suosituimman asuinalueen titteliä piti merellinen Lauttasaari.

Kallio on elämänmakuinen kaupunginosa lähellä Helsingin keskustaa Sörnäisten, Hakaniemen sekä Alppiharjun keskellä. Sen kauniit vanhat kivikerrostalot, pittoreskit sisäpihat ja palveluiden välitön läheisyys ovat Kallion suosion salaisuus.

Kallio oli ennen työväen kaupunginosa, mutta on nykyään suosittu erityisesti nuorten aikuisten sekä opiskelijoiden keskuudessa. Kalliossa on paljon yksiöitä ja kaksioita. Keskineliöhinta alueella oli 6644 euroa / m2 ja asunnot menevät nopeasti kaupaksi jopa ennen virallista asuntoesittely päivää.

Lauttasaari on Helsingin toiseksi halutuin asuinalue

Lauttasaari sijaitsee Länsi-Helsingissä noin 15 minuutin ajomatkan päässä Helsingin keskustasta. Sinne pääsee keskustasta Lauttasaaren tai Lapinlahden siltaa pitkin Länsiväylää pitkin.

Lauttasaaressa on paljon kerrostaloja ja myös jonkin verran rivitaloja. Suurin osa kerrostaloista on peräisin 50-luvulta, mutta uudisrakentaminen on myös ollut suurta viime vuosina.

Lauttasaaren vetonauloja ovat merellinen ympäristö satamineen ja uimarantoineen sekä kauniit ulkoilumaastot. Palvelujen välitön läheisyys sekä nopea Länsimetro yhteys Helsinkiin ja Espooseen ovat myös lisänneet Lauttasaaren suosiota asuinalueena.

Lauttasaaren keskimääräinen neliöhinta on 7206 euroa / m2. Myytävät asunnot menevät kaupaksi jopa parissa viikossa.

Töölö on kolmanneksi suosituin

Töölö sijaitsee lyhyen raitiovaunumatkan päässä keskustasta. Kaupunginosa jakaantuu Etu-Töölöön ja Taka-Töölöön, jotka erottaa toisistaan vain niiden välissä oleva Hesperian esplanadin puistoalue. 

Töölössä on eniten 60-luvun kerrostaloja, joissa on eniten yksiöitä ja kaksioita. Alueella on myös jonkin verran suurempia perheasuntoja ja viime vuosien trendinä on ollut rakentaa kerrostalojen ullakoille tyylikkäitä ullakkoasuntoja. Suurin osa töölölöistaloista on rakennettu umpikortteleiksi, joissa on kauniit sisäpihat.

Töölössä on aivan omanlaisensa tunnelma ja Töölönlahden rannan kävelyreitti on kaikessa kauneudessaan ainutlaatuinen. Töölössä sijaitsee useita historiallisia rakennuksia kuten Eduskuntatalo, Finlandiatalo, Musiikkitalo, Temppeliaukion kirkko ja Kansallismuseo. Myös Olympiastadion, Nordenskjöldin Jäähalli, Kisahalli ja Eläintarhan urheilukenttä ovat Töölön tunnetuimpia paikkoja. 

Helsingin 5 halvinta asuinaluetta

Jakomäki-Alppikylä

Jakomäki ja Alppikylä sijaitsevat Koillis-Helsingissä Lahdenväylän varrella. Matkaa Helsingin keskustaan tulee noin 20 kilometriä. Jakomäen ja Alppikylän asuntohintojen edullisuuteen vaikuttaa se, että Jakomäen kerrostalot ovat Helsingin vanhimpia ja rapistuneimpia. Jopa 90 % Jakomäen asunnoista ovat vuokra-asuntoja. 

Alppikylä on uudisasutus alue ja alueen rakentaminen on vielä kesken. Asunnoissa on hinta-laatusuhde kohdallaan ja tavoitteena on saada alueesta viihtyisä lapsiperheiden suosima lähiö. Alppikylästä on hyvät kulkuyhteydet bussilla joka suuntaan.

Kontula

Helsingin Kontulalla on valitettavasti melko kyseenalainen maine. Alueen 60- ja 70-luvun betonikerrostalot ja kaljakuppilat ovat aiheuttaneet alueelle monia lieveilmiöitä ja sen työttömyysluku on korkea. Alue on myös hyvin monikulttuurinen.

Moni kuitenkin on asunut Kontulassa koko ikänsä ja viihtyy siellä edelleen. Tärkeimmät syyt viihtyä ovat alueen vehreys, luonnon läheisyys sekä hyvät palvelut ja kulkuyhteydet. Kerrostalojen välissä on kauniita metsäpihoja suurine puineen ja laajoine nurmikkoalueineen. Metro kulkee Kontulastan nopeasti Helsingin keskustaan ja Vuosaaren suuntaan. 

Tällä hetkellä Helsingin kaupunki kohdistaa Kontulaan paljon erilaisia kehityshankkeita. Muun muassa huonokuntoisen ostoskeskuksen purkamista ja alueen siistimistä suunnitellaan. Myös voimakas täydennysrakentaminen on suunnitteilla.

Pihlajamäki

Pihlajamäki on Helsingin ensimmäinen teollisesti tuotettu lähiö, jota alettiin rakentaa 1960-luvulla. Alueen maamerkkinä ovat korkeat tornitalot, jotka ovat metsän ympäröimiä. Niiden lisäksi suurin osa Pihlajamäen taloista on ns. lamellitaloja eli ketjutettuja maastoon rakennettuja kerrostaloja.

Pihlajamäessä on lähes ainoastaan kerrostaloja, mikä vaikuttaa siihen, että alueen asuntojen hintataso on edullinen. Pihlajamäestä löytyy pienien asuntojen lisäksi myös kolmioita, neliöitä ja suurempia perheasuntoja.

Pihliksessä järjestetään paljon tapahtumia erityisesti kesäisin ja Pihlajamäki-Seura toimii aktiivisesti alueen elinvoimaisuuden puolesta.

Malminkartano

Malminkartano sijaitsee Kehäradan varrella ja Helsingin kaupunkiin pääsee junalla vain 15 minuutissa.

Suurin osa alueen kerrostaloista on rakennettu 1980-luvulla, mutta niiden lisäksi alueella on myös uudempia kerrostaloja sekä pientaloja. Alue on vehreää ja siellä on hyvät kävely- ja pyöräilyreitit.

Malminkartanon tunnetuin maamerkki on Malminkartanon portaat, jossa moni kuntoilija käy treenaamassa porrasjuoksua. Malminkartanon rappuset sijaitsevat alueen keskeisellä paikalla ja moni tulee sinne kuntoilemaan myös muualta Helsingistä.

Pohjois-Vuosaari

Vuosaari on monipuolinen asuinalue itä-Helsingissä. Se on kuin oma kaupunkinsa, sillä Helsingin suurimpana kaupunginosana sieltä löytyy kaikki mahdolliset palvelut. Moni Vuosaaressa asuva rakastaa kotiseutuaan, eikä muuttaisi pois mistään hinnasta.

Vuosaari sijaitsee meren rannalla ja siellä on Helsingin upeimmat maisemat. Uutelan luonnonsuojelualue, Kallahdenniemi, Kallahdenranta sekä Aurinkolahti ovat mitä parhaimpia ulkoilualueita. Vaikka Vuosaari sijaitsee maantieteellisesti kauimpana Helsingin keskustasta, pääsee metrolla kuitenkin kätevästi kaupunkiin vain 20 minuutissa.

Pohjois-Vuosaaressa on paljon elementtikerrostaloja, mikä on vaikuttanut siihen, että se kuuluu Helsingin halvimpiin asuinalueisiin. Pohjois-Vuosaaren keskineliöhinta oli vuonna 2019 2925 euroa / m2. Hinta on ollut viime vuosina nousussa ylöspäin.

Asu viihtyisästi keskustan tuntumassa

Helsingin keskustassa on helppo asua. Kaikkialle pääsee kävellen ja jos ei jaksa kävellä niin raitiovaunu kuljettaa näppärästi. Moni opiskelija tai nuori valitseekin tästä syystä mieluiten asuntonsa läheltä keskustaa. Asuntojen hinnat siellä toki ovat paljon korkeammat kuin kauempana sijaitsevilla alueilla. Eli jokaisen Helsinkiin muuttavan kannattaa miettiä, että kumpaa arvostaa enemmän – hyvää sijaintia vai asunnon mukavuuksia?

Kluuvi ja Kamppi sopivat kaikille, jotka haluavat elää tapahtumien keskellä. 

Punavuori, Eira ja Ullanlinna sijaitsevat lähellä merta ja ovat tunnettuja vanhoista kauniista taloistaan ja jugend-tyylisistä huviloistaan. Kapeat kadut ja kauniit sisäpihat istutuksineen luovat perinteisen tunnelman. 

Kaivopuisto, Kruunuhaka ja Katajanokka sijaitsevat meren rannalla hieman sivussa keskustan hälinästä. Alueilla on viihtyisiä taloyhtiöitä ja erinomaiset ulkoilureitit.

Hakaniemi on opiskelijoiden suosima kaupunginosa ja Merihaka on tunnettu korkeista kerrostaloistaan. Näillä alueilla on erityisesti vuokra-asunnoissa valinnan varaa. Opiskelijayksiöitä on paljon ja perheasuntoja hyödynnetään paljon kimppakämppinä. 

Ruoholahti, Salmisaari ja Jätkäsaari sopivat kaikille, jotka haluavat asua lähellä merta modernissa kerrostalossa palvelujen äärellä. Ruoholahti sijaitsee Länsisataman vierellä ja Salmisaari sekä Jätkäsaari ovat aivan uusia asuinalueita sen vieressä. Erityisesti Jätkäsaareen on rakennettu viime vuosina tuhansia uusia asuntoja. Suurin osa rakennetuista asunnoista on kaksioita, mutta myös perheasuntoja on rakennettu paljon. Korkeimmat talot ovat 24-kerroksisia.

Sörnäinen ja Kalasatama

Kalasataman keskus on kauppakeskus Redi, joka avattiin vuonna 2018. Aluetta on rakennettu noin kymmenen vuoden ajan ja Kalasataman on tarkoitus valmistua kokonaan noin vuonna 2035. Tällä hetkellä sinne on muuttanut noin 3500 ihmistä ja määrä tulee tuplaantumaan pian.

Viihtyisiä lähiötä junaradan varrella Pohjois-Helsingissä 

Puistola

Puistola on vehreä lapsiperheiden suosima omakotitalovaltainen alue Pohjois-Helsingissä pääjunaradan varrella. Puistolassa on paljon kauniita vanhoja omakotitaloja sekä jonkin verran uusia omakotitaloja.  Alueella on omat päiväkodit, koulut, terveysasema, kirjasto ja kaupat. Liikuntamahdollisuudet ovat hyvät, samoin kuin liikenneyhteydet joka suuntaan. Puistolassa on turvallista kasvattaa lapsia.

Tapulikaupunki

Tapulikaupunki on perinteinen kerrostalolähiö Puistolan juna-aseman toisella puolella. Tapulikaupungista löytyy paljon yksiöitä ja kaksioita ja erityisesti vuokra-asuntoja. Alueella on hyvät palvelut sekä ulkoilualueet ja myös oma urheilukenttä lenkkipolkuineen.

Tapanila – Tapaninkylä – Tapaninvainio

Tapanilan puukaupunginosa ns. Vanha Tapanila on tunnettu idyllisyydestään. Toisella puolella junarataa on perinteinen kerrostaloalue, joka on rakennettu 1970-luvulla. Lisäksi Tapanilaan kuuluu Fallkullan asuinalue, joka on rakennettu 2000-luvulla. Fallkullan kotieläintarha ja Malmin lentokentän kuntoilureitti ovat monille tuttuja asioita Tapanilasta.

Tapanilan rinnalla sijaitsevat Tapaninkylä ja Tapaninvainio, jotka ovat pientalovaltaisia alueita. Luonnon läheisyys, rauhallinen tunnelma ja hyvät kulkuyhteydet ovat alueiden suosion salaisuus. 

Malmi

Malmin väkiluku on kasvanut viime vuosina paljon, sillä alueelle on rakennettu reilusti lisää kerrostaloja. Malmi on liikenteen solmukohta ja kaupankäynnin keskus. Alue on hyvin vilkas ja monipuolinen. Malmin lentokentän alueelle suunnitellaan uudisrakentamista ja asuntoja tulee lähivuosina lisää jopa 25 000 ihmiselle.

Pukinmäki 

Pukinmäki on viihtyisä tiiviisti rakennettu asuinalue, josta junamatka keskustaan kestää vain 12 minuuttia. Pukinmäki sijaitsee Kehä1:n vierellä, joten liikenneyhteydet ovat erinomaiset. Alueella on sekä vanhoja että uusia kerrostaloja rinnakkain sulassa sovussa keskenään. Palvelut ovat monipuoliset ja Vantaanjoen ulkoilumaastot ovat lähellä.

Asumista Itä-Helsingissä lähellä merta

Itäkeskus

Itäkeskus on monipuolinen paikkakunta asua. Kauppakeskuksen ympäristö, metroasema, monikulttuurinen Puotinharju ja Puhoksen vanha ostari sekä Marjaniemen merellinen alue ovat kaikki osa Itäkeskusta. Itäkeskuksen tunnetuimmat paikat ovat Suomen suurin kauppakeskus Itis, Kauppakeskus Easton ja kansainvälinen kulttuuritalo Stoa. Itäkeskuksen alueen maahanmuuttajien osuus alueen väestöstä on yksi Helsingin suurimmista.

Myllypuro

Myllypuro sijaitsee metron varrella ja siellä voi asua monipuolisesti. Alue on rakennettu alun perin 1960-luvulla, mutta vielä nykyisinkin alueella tehdään paljon uudisrakentamista. Aivan uusi Puu-Myllypuro houkuttelee lapsiperheitä ja pariskuntia asumaan rauhalliseen ja luonnonläheiseen maisemaan. Myllypuron monista kerrostaloista erityisesti sinkut ja opiskelijat löytävät varmasti sopivan asunnon.

Herttoniemi – Siilitie – Herttoniemenranta – Roihuvuori

Herttoniemi on itä Helsingin tunnetuimpia alueita. Alue jakaantuu vanhempaan Herttoniemeen, joka on peräisin 1960-luvulta,  ja uudempaan Herttoniemenrantaan, joka on rakennettu pääosin 2000-luvun alussa. Myös Itäväylän toisella puolen oleva Roihuvuori lasketaan kuuluvaksi Herttoniemen alueeseen. Siilitie on Herttoniemen toinen metroasema. Herttoniemi on kuin pienoiskaupunki, jonka läpi kulkee metro, jolla pääsee Helsinkiin 12 minuutissa. Alueen asumismuodot ovat monipuoliset kerrostaloista pientaloihin.

Laajasalo – Tammisalo

Laajasalon on luonnonläheinen alue merellisessä itä-Helsingissä. Siellä on monipuoliset palvelut ja asumisvaihtoehtoina on niin kerrostaloja kuin pientaloja. Kruunuvuorenranta on uusi asuinalue Laajasalon naapurissa, johon on muuttanut viime vuosien aikana jo noin 3000 asukasta.  Tammisalo on pientaloalue aivan Laajasalon lähellä kanavan toisella puolella. Tammisalossa on paljon suuria omakotitaloja, joista onnekkaimmilla on oma laituri ja venepaikka meren rannassa.

Vehreitä ja rauhallisia lähiöitä Keskuspuiston äärellä

Länsi-Pakila – Itä-Pakila

Pakilassa asuu noin 10 000 helsinkiläistä. Asuinalue on pientalovaltaista ja melko väljään rakennettua. Pakila jakaantuu Länsi-Pakilaan ja Itä-Pakilaan ja Tuusulantie kulkee niiden välissä. Pakila on keskiluokkainen asuinalue. Keskuspuiston ulkoilumaastot, Pakilan uimaranta Vantaanjoella ja Pirkkolan urheilukenttä ovat muun muassa suosittuja vapaa-ajanviettomahdollisuuksia Pakilassa. 

Pirkkola

Pirkkola on Keskuspuiston toiminnan keskus. Siellä sijaitsee suosittu Pirkkolan liikuntapuisto, Pirkkolan uimahalli ja kesäaikaan toimiva uimapaikka Pirkkolan plotti. Alue on pientalovaltaista ja siellä on paljon rintamamiestaloja. Rintamamiestalot on rakennettu kaupungin tonteille sota-aikana vuodesta 1940-alkaen. Suurin osa taloista saatiin lahjoituksena Ruotsilta ja Norjalta. 

Maunula

Maunulalla oli 1990-luvulla maine ongelmalähiönä, mutta nykyisin se on suosittu asuinalue, jota lapsiperheet arvostavat. Ennen alueella oli pääosin vuokra-asuntoja, mutta nykyään sinne on rakennettu paljon omistusasuntoja sekä asumisoikeusasuntoja, mikä on monipuolistanut alueen väestörakennetta. Nykyisin Maunulassa asuu myös paljon opiskelijoita. Maunula sijaitsee Keskuspuiston itäpuolella luonnon lähellä. Asuintalojen arkkitehtuuri on yksinkertaista ja perinteistä.

Oulunkylä

Oulunkylä on vehreä alue, joka on rakentunut vuosien saatossa juna-aseman ympärille. Juna-asema avattiin vuonna 1881 ja nykyään Ogeli on jopa 22 000 helsinkiläisen asuinpaikka. Oulunkylässä on myös paljon työpaikkoja, noin 10 000. Oulunkylässä on hyvät ulkoilualueet, oma Pikkukosken uimaranta, monta urheiluhallia sekä tekojäähalli. Keskustaan pääsee junalla noin 10 minuutissa.

Asunto Helsingistä

Helsingistä löytyy takuulla asunto jokaiseen makuun. Suurin osa kaupunkilaisista asuu omistusasunnossa ja noin 35 prosenttia asuu vuokralla. Jos olet aikeissa muuttaa Helsinkiin, niin sinun kannattaa tutustua huolellisesti eri asuinalueisiin ja tehdä vasta sen jälkeen päätös siitä, että missä haluat asua. 

Jos muutat Helsinkiin opiskelemaan tai töiden perässä, niin kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että missä tuleva koulu tai työpaikka sijaitsee. Helsinki on nimittäin sen verran iso kaupunki, että jos valitsee asuntonsa vahingossa hankalan kulkuyhteyden päästä koulustaan tai työpaikastaan, niin saa helposti jopa tunninkin kulumaan yhdensuuntaiseen matkaan. 

Helsingin TOP 5 ulkoilukohteet uudelle asukkaalle

Keskuspuisto

Helsingin Keskuspuisto on noin 10 kilometrin mittainen saareke, joka ulottuu Töölöstä Haltialaan saakka Vantaalle. Sinne pääsee joka puolelta Helsingistä ja se on kaupungin suosituin kävely- ja pyöräilykohde. Keskuspuistossa on noin 2 miljoonaa kävijää vuodessa ja se tuo upeasti ja helposti luonnon jokaisen helsinkiläisen ulottuville.

Ulkoilu Pihlajasaaressa

Pihlajasaari sijaitsee Hernesaaren edustalla ja se on erinomainen vapaa-ajanviettopaikka kesällä. Siellä on suuret hiekkarannat ja auringonott kalliot sekä monipuolista luontomaisemaa. Pihlajasaaren etelärannan kallioilta näkyy avomeri. Kaupunkilaisten vapaassa käytössä on useita grillikatoksia sekä myös ravintola. Pihlajasaareen pääsee vesibussilla Merisatamasta ja Ruoholahdesta, matka kestää noin 10 minuuttia ja maksaa muutaman euron.

Luontoretki pitkospuita pitkin Lammassaareen

Lammassaari on Viikissä aivan Vanhankaupunginkosken vierellä. Sinne johtavat pitkospuut, jotka lähtevät Pornaistenniemeltä läheltä Vanhankaupunginkosken kävelysiltaa. Lammassaaressa on viihtyisät kävelytiet, lintutorni sekä yksityiskäytössä olevia mökkejä. Siellä on mukava ulkoilla ympäri vuoden.

Vuosaaren Uutelan luontopolku

Uutela Vuosaaressa on luonnonsuojelualue, jossa kulkee kaksi luontopolkua. Toinen polku on pituudeltaan 1,5 km ja se on nimeltään Kluuvijärviä ja rantaniittyjä. Toinen on 2,5 km ja nimeltään Metsä- ja laidunmaisemia. Polkujen lähellä on suosittu Kahvila Kampela, jonne voi pysähtyä lounaskeitolle tai kahville. Vierellä sijaitsee myös Aurinkolahti, jonka rannalle on mukava pysähtyä kesällä uimaan.

Malmin lentokenttä

Malmin lentokenttä on Helsingin ensimmäinen lentokenttä, joka perustettiin vuonna 1936. Funkkistyylinen lentoasemarakennus on peräisin vuodelta 1938. Aina vuoteen 1952 saakka, jolloin Helsinki-Vantaa avattiin, Malmilta liikennöitiin Suomen kansainväliset lennot. Tällä hetkellä Malmin kenttä on yleisilmailukäytössä, mutta valitettavasti lopetusuhan alla. Aluetta kiertää 5,6 km mittainen lenkkipolku, jossa lenkkeileminen on mukava tapa saada happea ja nauttia samalla pienten lentokoneiden pörinästä.

Helsingin TOP 5 maksullista tekemistä uudelle asukkaalle

Korkeasaari

Korkeasaaren eläintarha sijaitsee samannimisellä saarella Helsingin edustalla. Sinne pääsee siltaa pitkin Mustikkamaalta mantereelta tai vesibussilla Hakaniemestä ja Kauppatorilta. Korkeasaaressa on noin 150 eläinlajia ja yli 1000 kasvilajia. Kauniina päivänä Korkeasaari-päivä on takuulla koko perheen suosikkipäivä.

Linnanmäki

Linnanmäki on Suomen suosituin huvipuisto, jossa jokaisen täytyy käydä ainakin kerran kesässä. Jo vuodesta 1950 alkaen Linnanmäki on tuonut iloa ja jännitystä helsinkiläisille sekä matkailijoille.

Kaisaniemen kasvitieteellinen puutarha

Kaisaniemessä sijaitseva kasvitieteellinen puutarha tarjoaa ainutlaatuisia elämyksiä kaikilla kukkien ja kasvien ystäville. Puutarhassa aika pysähtyy ja voi siirtyä hetkeksi trooppisiin tunnelmiin. Puutarhassa järjestetään usein erilaisia teematapahtumia.

Kahvit Kauppatorilla

Kauppatori on Helsingin vilkkain tori ja varsinkin kesäaikaan on mukavaa istua torikahvilassa kahvilla ja munkilla ja katsella kaupungin vilinää. Lokkivaroitus!

Helsingin uimastadionin maauimala

Helsingin uimastadikka on ainutlaatuinen ja historiallinen uintipaikka kesä-Helsingissä. Se sijaitsee lähellä keskustaa Olympiastadionin vierellä. Pienellä sisäänpääsymaksulla pääsee nauttimaan uinnin riemusta.

Muutto Helsinkiin opiskelemaan

Moni nuori muuttaa Helsinkiin opintojen perässä ja Helsingissä onkin tuhansia opiskelijoita. Helsingissä voi opiskella yliopistossa, ammattikorkeakoulussa tai ammattiopistossa.

Helsingissä voi suorittaa korkeakouluopintoja monella eri alalla seuraavissa eri korkeakoulussa:

Helsingin Yliopisto

Aalto-yliopisto

Hanken

Taideyliopisto

Maanpuolustuskorkeakoulu MPKK

Ammattikorkeakouluja Helsingissä:

Haaga-Helia ammattikorkeakoulu

Laurea-ammattikorkeakoulu

Metropolia

Arcada

Diakonia-ammattikorkeakoulu

Humanistinen ammattikorkeakoulu

Ammattiopistoja:

Stadin ammattiopisto

Business College Helsinki

Perho Liiketalousopisto

Suomen Diakoniaopisto

Pop&Jazz konservatorio

Apua muuttoon Helsinkiin

Jos tarvitset muuttoapua Helsinkiin muuttoa varten, niin Helsingissä toimii monia muuttopalveluyrityksiä, joista voi ostaa muuttopalvelua. 

Muuttopalvelut tarjoavat ns. täyden palvelun muuttoja, joissa hinta sisältää niin, muuttolaatikot, pakkausvälineet, nokkakärryt, muuttoauton vuokrauksen kuin kantopalvelun. Tarvittaessa voi vuokrata myös säilytystilaa tai väliaikaisia varastoja tavaroilleen.

Muuttopalveluilta saa vuokrata myös ainoastaan muuttolaatikot tai muuttoauton. Pinottavat muoviset muuttolaatikot ovat käteviä, sillä niitä mahtuu paljon pieneen tilaan ja niiden pinoaminen ja kantaminen on helppoa. Kunnolliseen muuttoautoon kannattaa myös panostaa, sillä muuttaminen pakettiautolla on paljon nopeampaa kuin peräkärryllä. Varsinkin sadesäällä muutto sujuu paremmin ja nopeammin.

Muista tehdä sopimukset, kun muutat.

Jokaisen muuttajan täytyy muistaa tehdä ainakin sähkösopimus Helsinkiin ja osoitteenmuutos, kun muuttaa kirjat pääkaupunkiin. Tarkista muuttajan muistilista, jotta muistat tehdä kaikki tarvittavat asiat ennen muuttoa.

Liikenneyhteydet Helsinkiin

Kaupunki Matka Aika

Turku-Helsinki 170 km 1h 50 min

Tampere-Helsinki 200 km 2 h

Lahti-Helsinki 100 km 1 h

Jyväskylä-Helsinki 270 km 3 h

Oulu-Helsinki 610 km 7h 20 min

Rovaniemi-Helsinki 820 km 10 h 15 min