DNA nettiliittymät ja tarjoukset

DNA nettiliittymät

Oletko hankkimassa uutta nettiliittymää etkä osaa valita minkä netin valitset? Tarjolla on useita tietoliikenneoperaattoreita ja monenlaisia liittymiä, mutta et osaa päättää, mikä laajakaista vastaa parhaiten juuri sinun tarpeitasi? Mobiilinetti, mokkula, kiinteä laajakaista, kuituverkko, langaton verkko, wlan, liikkuva netti ja nettitikku – mikä näistä on paras?

Tarvitsemme internetiä nykyään aivan kaikkeen ja ilman toimivaa nettiyhteyttä arkipäiväinen elämä on vaikeaa. Nettiliittymän valintaan siis kannattaa panostaa, jotta elämä on helpompaa.

DNA:lla on laaja valikoima nettiliittymiä, joista varmasti löytyy jokaiselle sopiva vaihtoehto. DNA on Suomen suurimpia internet liittymiä tarjoavia yrityksiä, joten se on luotettava vaihtoehto nettioperaattoriksesi. DNA:lta saa laajakaistan niin kaapelitalouteen, valokuitutalouteen kuin mobiiliinkin.

DNA Netti helppoustakuu 

DNA myöntää nettiliittymiin aina helppoustakuun. Tämä tarkoittaa sitä, että ostamallasi DNA liittymällä on aina 30 päivän tyytyväisyystakuu, jonka aikana nettiliittymän saa irtisanoa samantien ja kaikki syntyneet kulut hyvitetään.

DNA nettiliittymän käyttöönotto on tehty mahdollisimman helpoksi ja netin mukana tulee aina selkeät ohjeet. Lisäksi DNA:n verkkosivustolla on monipuoliset tukisivut, jotka näyttävät yksityiskohtaisten videoiden avulla sen, kuinka netin asennus tehdään. DNA rekisteröinti on helppoa tehdä verkossa.

DNA Asennusmestari – maksuton puhelinpalvelu DNA:n asiakkaille

Jos ei ole kovin tekninen ihminen, niin netin asentaminen saattaa joskus olla haastavaa. Tähän DNA tarjoaa erinomaista asiakaspalvelua. DNA Asennusmestari nimittäin on aina vain puhelinsoiton päässä. Maksuttomasta numerosta saa apua DNA nettiliittymän käyttöönotossa tai toiminnassa.

Puh. 0800 304010

Palvelun aukioloajat:

arkisin 08 – 18,

lauantaisin 09 – 1630.

Asennusmestari on mahdollista tilata myös kotikäynnille suuremmilla paikkakunnilla. Käynnistä veloitetaan 84 €/käynti ja se on kotitalousvähennyskelpoinen. 

DNA Netti – nopein netti Netflixin katseluun

Netflix ISP Speed Index kertoo, että DNA netillä oli suomalaisten toimijoiden paras internetyhteyden keskinopeus, kun Netflixiä katsottiin tärkeimpään katseluaikaan.

Mikä DNA nettiliittymä on paras netti sinulle?

Ennen kuin tilaa uuden DNA liittymän, niin kannattaa miettiä, että millaisiin tarpeisiin internetiä tulee. Käytätkö nettiä päivittäin vain ainoastaan satunnaisesti? Tarvitsetko nettiä usealle laitteelle samaan aikaan? Onko tärkeää, että laajakaistan saa otettua mukaan vai riittääkö sinulle pelkkä netti kotiin -liittymä?

DNA:lla on valikoimissa niin mukaan otettavia mobiilinettejä kuin myös kiinteitä laajakaistoja. Nopeuksissa on eroja ja hinta perustuu osaltaan netin nopeuteen. 

Nettiliittymän nopeus ilmoitetaan aina Mbit arvolla eli kuinka monta megabittiä sekunnissa verkkoyhteyden nopeus on. Alle 100 Mbit/s nopeus on melko hidas ja se sopii vain satunnaiseen käyttöön. Halvin DNA nettiliiittymä ei siis sovi jokapäiväiseen käyttöön. Mitä nopeamman netin valitset, niin sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on käyttää langatonta verkkoa. Striimaus jättitelevisiosta tai kotona olevat useat käyttäjät samaan aikaan vaativat laajakaistan nopeudelta luonnollisesti enemmän.

Toinen asia, mistä DNA nettiliittymän hinta koostuu, on liittymän sisältävän datapaketin koko. Useimmissa liittymissä on datakatto tai vaihtoehtoisesti nettiliittymän nopeutta rajoitetaan, kun datakatto on saavutettu. 

Kannattaa huomioida myös DNA tarjoukset, sillä hyödyntämällä aika ajoin vaihtuvia nettiliittymä tarjouksia voi säästää ja saada DNA nettiliittymän edullisemmin.

Mikä on DNA 4G?

4G verkko on Suomen suosituin matkapuhelintekniikka. 4G matkapuhelintekniikka tuli Suomeen vuonna 2011 ja sen jälkeen verkko on kehittynyt valtavasti. 

DNA 4G netti on DNA:n myydyin nettiliittymä, sillä se mahdollistaa monipuolisen internet yhteyden käyttämisen, kuten WhatsApp-viestit, Netflixin katsomisen tai Youtube-videoiden katsomisen.

4G toimii niin kännykässä kuin tabletilla ja wifiä voi käyttää mokkulan tai nettitikun kautta kodin kaikkiin nettiyhteyksiin. DNA 4G mobiiliverkko kattaa tällä hetkellä jopa 99% koko Suomesta.

Mikä on DNA 5G?

Nykyiset mobiililaajakaistat ovat erittäin nopeita varsinkin kaupungeissa

5G verkko on uutuus, joka on tuonut Suomeen supernopean netin. Se on viidennen sukupolven nettiyhteys, jossa langattoman verkon nopeus on jopa kymmenkertainen aiempaan verrattuna. 5G ei tule syrjäyttämään 4G verkkoa, vaan se enemmänkin täydentää sitä.

DNA 5G mahdollistaa kotona usean suoratoistolaitteen käyttämisen samaan aikaan erinomaisella kuvanlaadulla. Etätyöt onnistuvat paremmin ja pelaaminen verkossa on helpompaa, koska verkkoyhteys on välitön ja viive minimaalinen.

DNA Mobiilinetti – liikkuva netti mukaan

Liikkuva netti on kätevä, koska sen voi ottaa aina mukaan. Sitä voidaan käyttää siis niin kotona kuin liikenteessä. Mobiilinetti on käytännössä SIM-kortti dataliittymällä. Se voidaan laittaa joko suoraan tablettitietokoneeseen tai läppäriin, jos siinä on SIM kortille paikka. Vaihtoisesti SIM-kortti laitetaan mokkulaan, josta wifiä jaetaan monelle laitteelle. Näin TV, pelilaitteet ja ilman SIM-korttipaikkaa olevat tietokoneet saavat langattoman nettiyhteyden.

DNA Liikkuva 4G netti

 • Saatavana 100 Mbit/s tai 200 Mbit/s nopeuksilla.
 • Sisältää datapaketin joko 14 Gt per kk tai 17 Gt per kk, joka toimii EU-alueella.
 • Sopii monipuoliseen käyttöön ja tehokkaaseen netissä surffaamiseen.

DNA Liikkuva 5G netti

 • Saatavana 400 Mbit/s tai 1000 Mbit/s nopeuksilla.
 • Sisältää datapaketin 20 Gt per kk tai 25 Gt per kk, joka toimii EU-alueella.
 • Huippunopea netti vaativaan käyttöön.

DNA Tablettinetti – DNA liittymä tablettiin

 • Nopeus 50 Mbit/s.
 • Suosituin DNA liittymä tablettiin. Sopii satunnaiseen käyttöön, esimerkiksi iPad käyttöön.
 • Edullinen vaihtoehto.

Laitenetti

 • Laitenetti on tarkoitettu valvontalaitteen tai älylaitteen etäohjaamiseen. Se voi olla esimerkiksi hälytysjärjestelmä, valvontalaite, riistakamera, tutkapanta, ilmalämpöpumppu tai GPS-laite.
 • Tarjolla kaksi vaihtoehtoa: DNA Laitenetti sekä DNA Laitenetti Plus.
 • DNA Laitenetti ja DNA Laitenetti Plus lähettävät molemmat tekstiviestejä, mutta vain Plus mahdollistaa puhelut.
 • Latausnopeus joko 0,12 Mbit/s tai 0,5 Mbit/s 
 • Lähetysnopeus joko 0,12 Mbit/s tai 5 Mbit/s.

Miten nettiliittymä eroaa tavallisesta puhelinliittymästä?

Nykyisin melkein kaikki puhelinliittymät sisältävät myös nettipaketin. Ne ovat siis tavallaan nettiliittymiä. Nettiliittymä on dataliittymä, joka sisältää pelkästään nettipaketin ja jos soittaminen on mahdollista, niin puhelut veloitetaan erikseen käytön perusteella. Teknisesti puhelinliittymä ja nettiliittymä ovat siis melko sama asia.

DNA netti kotiin

Vaikka Suomi on pieni maa, on meillä silti paljon paikkakuntakohtaisia eroja silloin, kun halutaan hankkia laajakaista kotiin. Asuinpaikka sanelee sen, että millaisen laajakaistaliittymän voi kotiinsa saada. Jokaisella on kuitenkin mahdollisuus saada jokin DNA koti netti. DNA:n netti kotiin hinta perustuu osaltaan siihen, että asutko kaapelitaloudessa vai kuituverkkotaloudessa vai toteutetaanko netti kotiin esimerkiksi ADSL yhteydellä. Kaapelinetti on yleensä halvempi kuin kuitunetti.

DNA:n kotisivuilla voit syöttää oman kotiosoitteesi järjestelmään ja järjestelmä kertoo, että minkä verkon alueella asut. Sen perusteella voit tilata kotiisi DNA Etudiili -liittymän haluamallasi nopeudella, joka käyttää asuinalueesi verkkoa. DNA WiFi modeemi lähetetään sinulle kätevästi postissa.

Modeemi toimii portaalina laajakaistan ja kodin laitteiden välillä. Nykyään yleensä aina laitteet saadaan yhdistettyä modeemiin langattoman verkkoyhteyden eli wifin avulla. Nettiliittymän jakaminen on helppoa ja sotkuiset johtokasat ovat jäämässä historiaan.

DNA kiinteä verkko Valokuitu Plus

Osaan suomalaisista kodeista on saatavissa DNA Valokuitu modeemi. Se hyödyntää valokuituverkkoa ja tarjoaa jopa 1 gigan huippunopean netin. Tällä hetkellä DNA Valokuitu on saatavilla noin 600 000 kotiin ja kuituverkkoa kehitetään koko ajan. DNA Valokuitu Plus verkko käyttää joko kiinteistön ethernet-kaapelointia tai vaihtoehtoisesti antenniverkkoa. Valokuitu on erittäin ohut johdin, joka on tehty lasista. Signaali siirtyy sitä pitkin valon nopeudella. Nopeus verrattuna perinteisiin kuparikaapeleihin on ylivertainen.

DNA valokuitu hinta

DNA kuitu hinta perustuu moneen asiaan. Omakotitaloasukkaan kannattaa pyytää DNA:lta tarjous kuitunetistä täyttämällä DNA:n verkkosivuilla lomake. Kerrostaloasukkaan DNA:n valokuitu hinta riippuu taloyhtiön tekemästä sopimuksesta.

DNA valokuitu saatavuus

DNA kuitu on saatavilla jo yhä useampiin suomalaisiin talouksiin ainakin Suomen suurimmissa kaupungeissa. Kuituverkkoa laajennetaan vähitellen ja tavoitteena on saada DNA kuitunetti mahdolliseksi mahdollisimman monessa kodissa. DNA valokuitu Plus saatavuus selviää DNA:n verkkosivuston saatavuushaku-palvelusta. Kyselyn tekeminen on helppoa syöttämällä vain oman kotiosoitteensa järjestelmään. 

Erilaiset suoratoistopalvelut ovat yleistyneet huomattavasti suomalaisissa kodeissa viime vuosien aikana. Netflix, HBO, DNA TV, Areena, Ruutu, Youtube, Viaplay MTV sekä monet muut palvelut vaativat kodin netiltä paljon. Se, että näitä palveluja käyttää moni perheenjäsen samaan aikaan ja halutaan kuitenkin yhä parempaa kuvanlaatua, asettaa netille paljon vaatimuksia. DNA Valokuitu Plus -verkkoa laajennetaan vastaamaan näihin vaatimuksiin.

DNA edut asiakkaalle

DNA asiakasedut ovat erinomaiset ja asiakas saa monia rahanarvoisia hyötyjä.

 • Aina rajaton netti Suomessa, Baltiassa ja Pohjoismaissa
 • Ilmainen toimitus laitteille ja 14 päivän ilmainen palautusoikeus
 • Liittymäasiakkaat saavat DNA TV-palvelun ilmaiseksi 2 kuukauden ajaksi.
 • Kanavapaketit -20 % alennuksella
 • Mahdollisuus ostaa DNA Netti + Netflix edullisesti yhteishintaan.
 • 3 vuotta kulutonta ja korotonta maksuaikaa
 • DNA Kodin laajakaista asiakkaille etuhintaan DNA Matkanetti.

DNA yrityksenä

DNA aloitti toimintansa matkapuhelinalalla 2000-luvun alussa. Alussa se oli pieni toimija, joka tuli markkinoille haastamaan isompia mobiiliyrityksiä. Tällä hetkellä DNA on yksi Suomen johtavista tietoliikennekonserneista, joka tarjoaa asiakkailleen puhepalveluita ja laajakaistapalveluita niin kiinteässä verkossa kuin matkaviestinverkossa.

DNA:lla on töissä 1600 henkilöä ja se valittiin Suomen parhaaksi työpaikaksi vuoden 2019 Great Place to Work -kilpailussa. Liikevaihto on vajaan miljardin ja liittymäasiakkaita on noin 4 miljoonaa.