Elisa netti kotiin - vertaa nettliliittymät

Elisa netti kotiin

Tarvitsetko uuden nettiliittymän ja mietit, että mikä laajakaista on paras vaihtoehto? Nykyään langatonta verkkoa tarvitaan aivan kaikkeen, minkä takia onkin tärkeää käyttää nettiliittymän valintaan hieman aikaa ja valita itselleen paras vaihtoehto. Kodin nettiliittymä alkaa tänä päivänä olla jopa yhtä tärkeä kodin hankinta kuin sähköt, joten siihen kannattaa panostaa.

Elisa tarjoaa monipuoliset nettiliittymät kotitalouksille. Elisan asiakkaana on jo 2,8 miljoonaa ihmistä ja se on Suomen johtava laajakaista palveluja tarjoava yhtiö. Asiakaskokemukset ovat positiivisia ja Elisa tunnetaan luotettavana toimijana. 

Mikä Elisan laajakaista on paras nettiliittymä sinulle?

Kun valitsee laajakaistaa kotiinsa, niin kannattaa pysähtyä ensin miettimään omia kulutustottumuksiaan. Kuinka paljon käytät nettiä? Käytätkö enemmän pöytätietokonetta vai haluatko surffata netissä tabletilla tai puhelimella? Haluatko nettiliittymääsi rajattoman netin käyttöoikeuden vai onko käyttösi sen verran satunnaista, että laajakaista datakatolla on edullisin liittymä sinulle? Mietitkö, että mitä tarkoittavat kotinetti, mobiilinetti, liikkuva netti mokkula, nettitikku tai kuituverkko? Lue tästä parhaat vinkit miten löydät itsellesi sopivan Elisa netin.

Kannattaa myös huomioida Elisa netti tarjoukset, sillä aika ajoin vaihtuvia tarjouksia hyödyntämällä saa edullisimman paketin. 

Mikä on nettiliittymän nopeus?

Nettiliittymän nopeus ilmoitetaan megabitteinä sekunnissa. Mitä suurempi on nettiliittymän Mbit/s – sitä nopeammin netti toimii. Alle 1 Mbit/s liittymiäkin on olemassa, mutta silloin netti toimii todella hitaasti. Normaalissa päivittäiskäytössä toimii hienosti 100 Mbit/s liittymä. 

Jos käyttää nettiä enemmän, niin kannattaa valita nopeampi vaihtoehto. Erityisesti silloin jos striimaa paljon tai perheessä on monta jäsentä, jotka käyttävät langatonta nettiä yhtä aikaa, niin kannattaa suosia 300 Mbit/s – 1000 Mbit/s – liittymiä.

Elisa mobiililaajakaista – Elisan liikkuva netti vaihtoehdot

Elisan mobiililaajakaistassa ei koskaan ole datakattoa, joten mikä tahansa Elisa liikkuva netti -vaihtoehto mahdollistaa vapaan netin käytön. Mobiililaajakaista toimii erinomaisesti niin kotona kuin muualla liikkuessa.

Mobiililaajakaista päivittäiseen käyttöön

Jos käytät paljon nettiä, niin Elisa tarjoaa suuruusluokaltaan neljä vaihtoehtoa aktiivikäyttäjälle: mobiililaajakaista 4G 100M, mobiililaajakaista 5G 300M, mobiililaajakaista 5G 600M sekä mobiililaajakaista 5G 1000M. 

Mobiilinetti 4G 100 Mbit/s on Elisan suosituin nettiliittymä. Tämä Elisa 4G liittymä toimii 4G-verkkoyhteydellä ja sisältää rajoittamattoman tiedonsiirron Suomessa ja 15 Gt/kk netin EU-alueella. 4 G kotinetin tiedonsiirrosta ulkomailla veloitetaan erikseen.

Mobiililaajakaista vähäiseen käyttöön

Mikäli tarvitset netin vain pienempään käyttöön, niin Mobiililaajakaista Tablet 4G on hyvä valinta. Se toimii 50 Mbit/s ja sisältää 2 GT/kuukausi nettipaketin EU-alueella. Hinta on erittäin edullinen, mutta mahdollistaa vain satunnaisen internetin käytön.

Elisa laitenetti – laitteiden etäohjaukseen

Monia laitteita ohjataan nykyään etänä puhelimen avulla. Etäohjattaviin laitteisiin Elisa on suunnitellut laitenetin, jonka avulla mahdollistuu älylaitteiden laiteohjaus. Laitenetti on sopiva esimerkiksi valvontalaitteiden, lämmityslaitteiden, riistakameroiden, hälytyslaitteiden, GPS-laitteiden tai ilmalämpöpumpun ohjaamiseen. Laitteet voivat toimia joko tekstiviestillä tai mobiilidatalla. 

Laitenettejä on kolme eri kokoa: Laitenetti S, M ja L. Hinnaltaan laitenetit ovat edullisia, koska yleensä siirrettävän tiedon määrä on pieni. Liittymissä ei ole määräaikaa ja irtisanominen on mahdollista milloin vain. Elisan nettiliittymät sisältävät aina 100 kpl tekstiviestejä ja julkinen IP-osoite on mahdollista saada ilmaiseksi.

Laitenetti S on nopeudeltaan 0,128 Mbit/s ja sen avulla onnistuu mainiosti kuvan ja tiedon lähetys.

Laitenetti M on nopeampi netti 2 Mbit/s lähetysnopeudella, joten sillä mahdollistuu myös videokuvan lähetys.

Laitenetti L:n lähetysnopeus on 5 Mbit/s, joka mahdollistaa live-videon lähettämisen.

Elisa 5G liittymä

Elisa 5G liittymä sopii tablet-laitteisiin

Elisa oli ensimmäinen suomalainen yritys, joka toi 5G palvelut suomalaisten kuluttajien ulottuville. 5G on uutuus, joka on paljon nopeampi kuin aiemmat verkot. Se on viidennen sukupolven mobiili laajakaistaverkko ja se tarjoaa entistä laajemmat mahdollisuudet hyötyä nopeasta tiedonsiirrosta.

5G nettiliittymä mahdollistaa jopa kymmenien videoiden striimaamisen samaan aikaan laadukkaasti. Videoiden laatua pystytään myös kasvattamaan, mikä mahdollistaa videoiden striimaamiseen jättitelevisiosta. 5G mahdollistaa myös monen eri päätelaitteen käytön samaan aikaan saman reitittimen alla ilman ongelmia.

Useat suomalaiset perheet ovat jo päivittäneet laajakaistansa tähän uusimpaan ja nopeimpaan vaihtoehtoon. Elisa 5G-nettiyhteys on helpottanut monen perheen arkea ja kokemukset 5G liittymistä ovat olleet pelkästään positiivisia.

5G-yhteys mahdollistaa monen eri laitteen kytkemistä samaan Wi-Fi laitteeseen ja netin käyttö on edelleen nopeaa ja sulavaa yhdellä reitittimellä. Näin voit katsoa videopalveluita samaan aikaan monella eri kannettavalla sekä tabletilla ilman, että videot pätkivät tai laatu kärsii netin nopeuden takia.

7 syytä valita perheeseen Elisa 5G Kotinetti

1. Latausnopeus on omaa luokkaansa. 

Jos on aiemmin tottunut käyttämään 4G verkkoa ja latausnopeus on ollut 20 – 100 Mbps luokkaa, tarjoaa 5G:n latausnopeus 800 – 900 Mbps aivan omaa luokkaansa olevan käyttökokemuksen.

2. Perheen kaikki laitteet voivat olla wifissä yhtäaikaa.

Yhdessä perheessä saattaa olla käytössä jopa 15 internetiä vaativaa laitetta samaan aikaan ja tällä liittymällä niiden käyttö yhtä aikaa on mahdollista. Enää ei tarvitse sopia, että kuka käyttää wifiä ja kuka käyttää omaa mobiilinettiä.

3. Jokainen perheenjäsen voi katsoa omaa lempiohjelmaansa.

Elisa 5G kotinetti mahdollistaa sen, että kaikki perheenjäsenet voivat katsoa lempiohjelmiaan esimerkiksi Netflixistä tai maksukanavilta ja selata videoita Youtubesta omilta laitteiltaan samaan aikaan. Kuvanlaatu säilyy silti hyvänä.

4. Etäpalaverit ja etäkoulu onnistuvat

Etäpalavereihin osallistuminen on miellyttävämpää kun nettiyhteys on kunnossa. Kuvanlaatu on hyvä ja ääni kuuluu laadukkaasti eikä mahdollinen VPN-yhteyden käyttö aiheuta mitään ongelmia.

5. Nettipelaaminen onnistuu paremmin

Perheen lapset ja nuoriso kiittävät, kun pelihahmot liikkuvat peleissä viiveettä ja netti ei hidastu juuri silloin, kun on tiukka tilanne menossa. Esports harjoittelu on mielekästä kun netti toimii ja onnistumiset pelaamisessa pitävät nuorison hyvällä tuulella.

6. Ohjelmien päivitys

Ohjelmien päivitys on nopeaa ja helppoa. Uusien pelien lataaminen ja pelien päivittäminen vei ennen paljon aikaa, mutta tällä yhteydellä se onnistuu käden käänteessä. Keskimääräinen pelien lataus 5G:llä kestää vain noin viisi minuuttia.

7. Ei ruuhkia illalla

4G verkossa saattaa olla iltaisin ruuhkaa, mutta 5G toimii loistavasti kellon ympäri. Enää ei tarvitse katsoa kellosta, että milloin voi katsoa lempiohjelmaansa verkosta.

Elisa kiinteä laajakaista kotiin

Elisan kiinteän verkon laajakaistayhteys kotitalouksille on nimeltään Saunalahti Kotikuitu. Se voidaan toteuttaa joko ethernet-tekniikalla, kaapelimodeemilla tai VDSL2-tekniikalla riippuen asunnosta.

Kannattaa vierailla Elisan nettisivuilla ja syöttää oman osoitteensa järjestelmään, niin saa selville, että onko omalle asuinalueelle mahdollista saada Elisa kiinteä laajakaista. Samalla näet kiinteä laajakaista hinnaston sekä mahdollisen asuinalueesi laajakaista tarjouksen. 

Elisalla on valikoimissa kuitunettiliittymiä kolmella eri nopeudella: 100 Mbit/s, 250 Mbit/s ja 1 Gbit/s.

Liittymä sisältää aina viisi ip-osoitetta, mikä mahdollistaa viiden eri laitteen käyttämisen samaan aikaan ilman erillisiä reitittimiä.

Korttelikuitu käyttää VDSL2-tekniikkaa ja sillä on mahdollista saada nopea wifi kotiisi alueella olevaa Elisan kuituverkkoa hyödyntämällä.

Elisa Talokuitu

Elisa Talokuitu on paras netti omakotitaloon tai pientaloon, koska se tarjoaa huippunopean laajakaistan sekä kaapelitelevision palvelujen käytön. Elisalta voi tarkistaa, onko Talokuitu saatavilla omalle asuinalueelle ja mitkä ovat sen arvioidut kustannukset. Netti saatavuus vaihtelee asuinpaikasta riippuen.

Elisa netti kotiin

Elisa netin hankkiminen on helppoa verkossa. Liittymän saa tilattua ilman kontakteja ja tarvittavat välineet postitetaan suoraan kotiin. 

Elisan edut asiakkaalle

Elisalta saat S-bonusta lähes kaikista nettiliittymistä.

Elisa myöntää kaikille laajakaistoilleen tyytyväisyystakuun, mikä tarkoittaa sitä, että liittymissä ei tarvitse sitoutua mihinkään määräaikaan. Nettiliittymän voi irtisanoa milloin vain.

Oma Elisa -palvelu palvelee asiakkaita ja mahdollistaa asiakkuuteen liittyvien asioiden hoitamisen kätevästi verkossa.

Elisa yrityksenä

Elisa on Suomen johtavin nettiliittymiä tarjoava yritys. Tällä hetkellä Elisalla on Suomessa ja Virossa asiakkaita noin 2,8 miljoonaa. Elisan verkossa on noin 6,3 miljoonaa liittymää. 

Elisalla on pitkä historia ja se on toiminut matkapuhelin- ja tietoliikennealalla jo lähes 140 vuotta. Historia alkoi Helsinkiin perustetusta puhelinlaitoksesta Helsingin Telefooniyhdistyksestä, josta monenlaisten vaiheiden kautta on muodostunut nykyinen yhtiö.

Elisalla on 4900 työntekijää 14 eri maassa. Se tekee tiivistä yhteistyötä esimerkiksi Vodafonen kanssa, mikä mahdollistaa kansainväliset palvelut kilpailukykyisillä hinnoilla.

Kuluttaja-asiakkaille halutaan tarjota kattava valikoima palveluita heidän toiveidensa mukaan. Vaivattomaan asiointiin, nopeampiin liittymiin ja uuteen viihde sisältöön panostetaan vahvasti.