Mobiilinetti kotiin

Mobiililaajakaista on helppo ja nopea tapa saada hyvä nettiyhteys kotiin. Uuteen kotiin muuttaessa ei aina tiedä mikä laajakaista on saatavilla uudessa osoitteessa.

Mobiililaajakaista on saatavilla kaikkiin koteihin muutitpa sitten kerrostaloon tai rivitaloon.

DNA netti kotiin
DNA netti kotiin
4G, 5G mobiilinetti kotiin
200M, 400M, 1000M
Pinkit Päivät tarjoukset nyt rajoitetun ajan
Elisa kiinteä laajakaista
Elisa mobiililaajakaistat kotiin
Saunalahti mobiililaajakaista 4G, 5G
100, 300, 600, 1000 mbit/s
Elisa Viihde Viaplay tarjous hintaan tilaajille
Telia Rajaton netti kotiin
Telia Rajaton kotiin
Telia Rajaton liittymät
150M, 200 M, 300M
Nyt C More TV kaupan päälle 3 kk 0 €

Mobiililaajakaista vai kiinteä nettiyhteys kotiin?

Nettilliittymien vertailu on hyvä tehdä oman käytön perusteella. Kuinka monta laitetta kytket nettiin ja miten monta samanaikaista käyttäjää yhteydellä on.

Kiinteä yhteys on varmempi, mutta aina sitä ei ole saatavilla – varsinkaan jokaiseen huoneeseen kodissa.

Mobiilinetin modeemin tai mokkulan voi helpommin sijoittaa vapaasti omassa asunnossa sinne missä nettiä tarvitaan enemmän. Sijoittelulla saat parhaan kuuluvuuden varmistettua tietokoneen tai läppärin lähellä.

Nykyiset mobiilinettiliittymät ovat jo yhtä nopeita kuin kiinteätlaajakaistat. Monilla paikkakunnilla ja varsinkin keskustan alueella saat jopa gigabitin yhteydet kotiin.

Pelaamisessa tarvitaan hyvät luotettavat ja nopeat yhteydet. Useissa testeissä on huomattu, että mobiiliyhteydellä pelaaminen on toimiva ratkaisu. Pelaaminen onnistuu vaikka muut käyttäisivät nettiä samaan aikaan toisilla laitteilla.

Aina on mahdollista myös hankkia toinen mobiiliyhteys tai laajakaista pelkästään pelaamiseen. Näin voidaan varmistua, että muiden netin käyttö ei haittaa sitä lainkaan. Ei tarvitse miettiä kuka siellä netissä on.

Kiinteän yhteyden hyvänä puolena on toimintavarmuus kaikissa tilanteissa. Sää ei vaikuta kiinteään yhteyteen ja verkko ei kuormitu yhtä helposti kuin mobiiliyhteydet ruuhkaisilla alueilla. Monta samanaikaista mobiiliyhteyden käyttäjää tietyllä alueella voi vaikuttaa netin toimivuuteen, kun tarvitaan nopeaa viivettä.

Laajakaistayhteyden viive pelaamisessa on aina nopein mahdollinen. Useissa peleissä vähän suuremmalla viiveellä ei ole suurempaa merkitystä. Kiinteän netin viive voi olla 1-5 millisekuntia kun nopeiden 4G mobiiliyhteyksien viive on 10-20 millisekuntia. Viive vaihtelee asuinalueesta ja etäisyydestä mobiilimastoon sekä verkon käytöstä.

Oman mobiiliyhteyden kuuluvuutta, toimivuutta ja nopeutta voi parantaa myös ulkoisella antennilla. Tällöin nopean 4G tai 5G yhteyden saa myös vähän kauemmaksi hankittua.

Mobliinetit toimivat siis kotona usein yhtä hyvin kiinteät nettiyhteydet. Uudessa kodissa kannataakin ensin testata netin toimivuutta mobiiliyhteydellä ja sen jälkeen miettiä muutoksia, jos se ei ole riittävä.

Mobiililaajakaistasta on myös tarjolla hyviä tarjouksia, jolloin nettiyhteyden hinta ei tule esteeksi hankinnalle.

Tarkista ajankohtainen mobiilinetin hinta alta ja tilaa netti jo tänään kotiisi.

Lue myös mokkulasta ja liikkuvasta netistä.