Telia netti kotiin

Telia nettiliittymät

Nykyään internetiä tarvitaan aivan kaikkeen, joten parhaan nettiliittymän löytämiseen kannattaa käyttää aikaa. Toimiva netti alkaa olla arkielämän sujumisen kannalta melkein yhtä tärkeää kuin sähköt ja juokseva vesi. Tai ainakin arkielämän mukavuuden kannalta.

Telia tarjoaa monipuolisen valikoiman nettiliittymiä, joista löytyy netti niin kotiin, mökille, matkalle kuin lapselle. Voit valita Telialta nettiliittymän kotiin tai nettiliittymän mobiiliin. Nyt tarjolla on myös uusi Telia hybridinetti, joka yhdistää molemmat vaihtoehdot. Telia nettiliittymä on mahdollista saada sekä kaapelitalouteen että valokuitukotiin.

Telialta löytyy niin kuukausiveloitteisia nettiliittymiä kuin prepaid-liittymiä. Voit valita sen, että mikä on paras liittymä juuri sinulle. Haluatko, että nettiliittymäsi on rajaton vai maksatko netistä mieluummin käytön perusteella?

Mikä Telia netti on paras nettiliittymä sinulle? 

Tarvitsetko Telia mobiililaajakaistan kännykkääsi vai haluatko kotiin kiinteän laajakaistan, joka toimii mokkulalla tai nettitikulla? Käytätkö wifiä paljon vai onko netin käyttösi satunnaista? Katso tästä erilaiset liittymävaihtoehdot, joita Telia sinulle tarjoaa.

Kiinteä laajakaista vai mobiililaajakaista?

Miten saat kotiisi parhaan Telia laajakaistan?

Ennen Telian kiinteän laajakaistan hankkimista sinun täytyy selvittää, että millainen laajakaista on mahdollinen saada kotiisi. Eri alueilla ja eri taloyhtiöissä on nimittäin käytössä erilaisia laajakaistatekniikoita, jotka määrittelevät sen, mikä laajakaistaliittymä on mahdollinen.

Laajakaistatekniikka voi olla joko kaapeli, valokuitu, ADSL, VDSL2 tai 3G/4G tekniikkaa. Saat helpoiten selville oman kiinteistösi mahdollisen vaihtoehdon syöttämällä osoitteesi Telian verkkosivustolla olevaan saatavuushakuun.

Telia laajakaista kotiin – S, M, L, XL vai XXL?

Telia tarjoaa eri kokoisia laajakaistoja kotitalouksille, joten omia käyttötapojaan kannattaa miettiä huolellisesti. Telian laajakaista hinta perustuu suurimmilta osin laajakaistan nopeuteen. Käytätkö internetiä vain satunnaiseen verkkosivujen selailuun? Katsotko paljon sarjoja netistä tai pelaatko internetissä? Onko kotonasi paljon laitteita, jotka tarvitsevat langatonta nettiä? 

Jos kotona on useampi wifin käyttäjä samaan aikaan, kannattaa panostaa suurempaan pakettiin.

Laajakaista nopeus valitaan oman käyttötarpeen mukaan. Telia yhteys kotiin on mahdollista valita viidestä eri nopeudesta: S, M, L, XL sekä XXL.

  • S max 10 Mbit/s
  • M max 50 Mbit/s
  • L 100 Mbit/s
  • XL 200 Mbit/s
  • XXL 1000 Mbit/s.

Näistä S soveltuu pieneen tarpeeseen kuten musiikin kuunteluun, somen käyttöön tai iltapäivälehtien lukemiseen. M nettiliittymällä onnistuu suoratoisto, tiedostojen lataaminen sekä television katselu. L on Telian paras netti, ainakin jos katsotaan asiakkaiden mielipiteitä, sillä sitä myydään eniten. Se sopii monen laitteen yhtäaikaiseen wifi tarpeeseen sekä vaativaankin käyttöön. XL sopii kaikkien kodin laitteiden yhtäaikaiseen käyttöön sekä vaativaan pelaamiseen. Suurin vaihtoehto XXL on supernopea ja kaikkein paras ja nopein nettiliittymä Telialta.

Kiinteää laajakaistaa varten tarvittava Telian modeemi toimitetaan kotiosoitteeseen ja sen asentamiseen löytyy hyvät ohjeet.

Telia hybdirilaajakaista

Telian uusin vaihtoehto on hybridi laajakaista, joka yhdistää kiinteän netin ja mobiilinetin yhdeksi kodin laajakaistaksi.  Hybridinetti yhdistää mobiilinetin ja kuparikaapelin yhdeksi kokonaisuudeksi hyödyntäen samaan aikaan 4G nettiyhteyttä sekä kiinteää laajakaistaa. Tämä mahdollistaa toimintavarmemman ja luotettavamman nettiyhteyden, koska se hyödyntää molempien nettien parhaat puolet.

Telia ADSL liittymä on helppoa päivittää Hybridinettiliittymään Telian verkkosivustolla.

Telia mobiilinetti – netti mukaan

Telia mobiililaajakaista antaa mahdollisuuden surffata netissä aivan missä tahansa, se on siis liikkuva netti. Kaikki Telian mobiililaajakaistat sisältävät rajattoman netin käytön Suomessa. Niihin kuuluu myös aina tietyn kokoinen EU:n sisällä käytettävä datapaketti.

Telia 4G mobiilinetti 

Telialla on kaksi eri nopeusvaihtoa 4 G mobiililaajakaistoissa.

200 M ja 100 M.

200M paketissa netin nopeus on 200 Mbit/s paketti ja se sisältää rajattoman netin Suomessa ja 18 Gt/kk netin EU-alueella.

100M paketissa netin nopeus on 100 Mbit/s paketti ja se sisältää rajattoman netin Suomessa ja 15 Gt/kk netin EU-alueella.

Näistä liittymistä Telialla on hyvä tarjous keskittäjälle eli jos asiakkaalla on valmiiksi Telian puhelinliittymä tai kiinteä laajakaista, saa hän jommankumman 4G mobiilinetin edullisesti.

Telia 5G mobiililaajakaista – markkinoiden nopein netti 

5G nettiliittymät ovat nopeita, mutta kuuluvuusalueet vielä pieniä

Nyt Suomessakin on saatavilla 5G netti, Telian 5G verkko avattiin vuoden 2019 lopussa. 

5 G nettiliittymä on uuden sukupolven nettiliittymä, jonka nopeus on jopa 10-kertainen aiempaan verrattuna. 5G sopii aktiivikäyttäjälle ja se mahdollistaa striimaamisen, nettipelaamisen ja datan siirron huippunopeudella. Etätyö on helpompaa, etäkoulu sujuvaa ja nettipelaaminen helpompaa. 5G kodissa voidaan käyttää montaa suoratoistolaitetta yhtä aikaa, eikä kuvan tai äänen laatu silti kärsi.

5G on tullut markkinoille 4 G verkon lisäksi. Se ei syrjäytä nykyistä 4G tekniikkaa, vaan täydentää sitä. 

Huomioi, että 5G verkon lisäksi tarvitset laitteen, joka tukee 5 G yhteyttä!

Telia tarjoaa kolme erilaista 5G nettiliittymää mobiiliin. 

Liittymä on nimeltään Rajaton 5G ja verkon maksiminopeudet ovat seuraavat:

  • 300 Mbit/s 
  • 450 Mbit/s
  • 1000 Mbit/s.

EU:n datapaketti on kooltaan 20-25 Gt.

Telia Prepaid netti

Telia Prepaid liittymä on etukäteen maksettu nettiliittymä, jossa ei tule minkäänlaista laskua jälkikäteen. Tämä dataliittymä on paras nettiliittymä lapselle, koska Telian sovelluksella voi ladata nettiliittymään lisää arvoa silloin kun haluaa. Netin käytöstä maksetaan siis vain käytön mukaan, eikä yllättäviä kuluja tule. Telian Prepaid netti on myös hyvä keinoa rajoittaa pienen lapsen netin käyttöä ja nettipelaamista.

Vaikka Prepaid liittymän turvallisuutta lisää se, että vaikka liittymästä loppuisi saldo, niin se antaa käyttäjälleen kuitenkin mahdollisuuden soittaa ennalta määriteltyyn numeroon sekä lähettää tekstiviestejä.

Telia laitenetti

Telialta on saatavilla mobiililaajakaista laitteeseen. Laitenetti voidaan hankkia esimerkiksi valvontakameraan, riistakameraan tai koiratutkaan. Laitenetin lähetysnopeus on 5 Mbit/s, joten se mahdollistaa videokuvan lähettämisen

Nettiliittymä vs. puhelinliittymä

Suurin osa nykyisistä puhelinliittymistä sisältää netin. Puhelinliittymä on siis tavallaan nettiliittymä. Nettiliittymällä ei pysty soittamaan tai jos pystyy, niin puheluista veloitetaan. Molemmat liittymät ovat käytännössä SIM-kortteja, jotka asennetaan omaan laitteeseen.

Telia edut asiakkaalle

Telian asiakastuki toimii netissä ja esimerkiksi mahdollisista häiriöistä ilmoitetaan asiakassivustolla. Palvelusta löydät usein kysytyt kysymykset sekä valmiita vastauksia mahdollisiin ongelmatilanteisiin.

Telian lähituki auttaa nettiliittymän asennuksessa ja Telian nettiasentajan saa tilattua kotiinsa pikakäynnille jopa saman päivän aikana. Puhelin numero on 0600 10100 ja puhelun hinta 2,25 euroa min + ppm.

Telia yhteisö on nettipalvelu, jonne Telian asiakkaat pääsevät kirjautumaan Telian verkkosivustolla. Siellä voi keskustella muiden käyttäjien kanssa, vertailla kokemuksia Telian nettiliittymästä ja kysyä neuvoa viisaammilta mieltään askarruttavissa asioissa.

Jokainen Telian liittymäasiakas saa ilmaiseksi C More TV:n 3 kuukauden ajaksi.

Telian nettiliittymä hinnasto löytyy yrityksen verkkosivustolta. Kannattaa huomioida myös aika ajoin vaihtuva nettiliittymä tarjous.

Telia kuuluvuus

Telien nettisivustolla on kuuluvuuskartta, josta näkee kätevästi sen, miten kattava Telian verkko on. Tällä hetkellä Telian 4G verkko esimerkiksi tavoittaa noin 99 % suomalaisista talouksista.

Telia kokemuksia

Telia on panostanut viime vuosina paljon asiakaspalveluun ja verkon kehittämiseen. Kuuluvuusalue on nyt parempi kuin aiemmin ja Telia on saanut positiivista palautetta asiakkailta.

Telia yrityksenä

Telialla on vankka kokemus teleoperaattorina ja erityisesti viime vuosina yritys on kasvanut paljon. Telia otettiin käyttöön brändinä Suomessa vuonna 2017. Sitä ennen vuonna 2003 ruotsalainen Telia oli yhdistynyt suomalaisen Soneran kanssa. Yritys toimi Suomessa jonkin aikaa nimellä TeliaSonera ja sen jälkeen Tele Finland.

Telia-konserni on eräs Euroopan suurimpia teleoperaattoreita ja Suomessa Telia työllistää noin 3000 henkilöä. Telia Finlandin liikevaihto on 1,3 miljardia euroa. Telia panostaa vahvasti uusiin verkkoihin ja teknologioihin, jotta sen asiakkailla on turvallinen ja aina toimiva verkko. Tällä hetkellä erityisesti 5G verkon kehitys on investointien kohteena.