Vuokra-asunnot ja myytävät kodit Jyväskylässä

Jyväskylä on Keski-Suomen iloisin ja vilkkain kaupunki, joka houkuttelee asukkaita kauniilla luonnolla, erinomaisilla palveluilla ja hyvillä kulkuyhteyksillä. Päijänteen maisemat, metsät ja puistot tuovat Jyväskylälle omanlaisensa tunnelman. Jyväskylästä jopa viidesosa on vettä ja esimerkiksi Jyväsjärven kiertävä 13 kilometrin mittainen Rantaraitti on kaupunkilaisten ylpeys. Kesällä alueen 35 hiekkarantaa kutsuvat rentoutumaan järven äärelle. Talvella kaupungin talviurheilumahdollisuudet upeine hiihtolatuineen kannustavat liikkumaan luonnon helmaan.

Jyväskylän vuokra-asunnot ja myytävät asunnot

Jyväskylä on myös tunnettu innovatiivisesta yrityselämästä sekä lapsiperhe myönteisyydestään. Tutkimusten mukaan Jyväskylän on lapsiperheiden suosituin muuttokohde. Hyvät päiväkodit ja koulut sekä kaupungin turvallinen ilmapiiri kannustavat lapsiperheitä hankkimaan kodin Jyväskylästä.

Jyväskylä on suosittu opiskelukaupunki ja pelkästään Jyväskylän yliopistossa opiskelijoita on 15 000. Yhteensä kaupungissa on noin 40 000 opiskelijaa eli noin joka kolmas asukas on opiskelija. 

Vuokra-asunnot Jyväskylässä

Oletko sinkku ja etsit yksiötä Jyväskylästä? Vai haluatko muuttaa perheesi kanssa perheasuntoon Jyväskylään? Molemmissa tapauksissa sinulle löytyy varmasti sopiva asunto Jyväskylän laajasta vuokra-asunto valikoimasta. 

Vuokra asunnot tarjoavat asumisen helppoutta sekä joustavuutta muuttaa suunnitelmiaan. Yhä useampi jyväskyläläinen asuu mieluummin vuokralla kuin omistusasunnossa. Jyväskylässä vuokra-asuminen on pian yhtä suosittua kuin omistusasuminen.

Syksyisin erityisesti yksiöt ja kaksiot ovat kysyttyjä, koska silloin monet opiskelijat aloittavat opinnot Jyväskylässä. Jos on mahdollista, niin vuokra-asunnon hankinta kannattaa ajoittaa keväälle, sillä silloin vapaat asunnot ovat helpoimmin saatavissa. Kaiken kaikkiaan juuri opiskelijoiden takia Jyväskylässä on vilkas vuokra-asuntojen vaihtuvuus.

Jyväskylästä voi hankkia vuokrattavan asunnon Jyväskylän kaupungilta, asuntovuokraus yritykseltä tai yksityiseltä vuokranantajalta. Vapaat asunnot löytyvät parhaiten netistä ja asuntohakemuksen voi useimmissa tapauksissa täyttää yrityksen nettisivustolla. Sen jälkeen voi sopia asuntoesittelyn. 

Vuokra-asuntojen hinnat Jyväskylässä

Jyväskylän vuokrahintataso on Tilastokeskuksen tutkimuksen mukaan hieman Suomen keskivertoa alhaisempi 12,74 euroa/m2 verrattuna maamme keskitasoon 12,94 euroa/m2. Esimerkiksi Helsinkiin verrattuna ero on jo suurempi vrt Helsingin vuokrat 16,67 euroa/m2.

Vuonna 2018 Jyväskylässä keskimääräinen yksiön vuokrahinta oli 542 euroa /kk ja kaksion keskimääräinen vuokrahinta 670 euroa /kk. Verrattuna Helsingin vastaaviin lukemiin 780 euroa /kk ja 980 euroa /kk, Jyväskylän vuokrahinnat ovat paljon maltillisemmat.

Suuri opiskelijamäärä pitää Jyväskylässä yksiöiden hinnat suurempina verrattuna vastaavien alueiden kolmioiden, neliöiden tai perheasuntojen neliöhintoihin. Kysynnän ja tarjonnan laki määrittelee hintatason.

Keskustassa on helppoa asua

Jyväskylän keskusta on kompakti ja palvelut ovat kävelyetäisyydellä. Erityisesti kesällä keskustassa järjestetään paljon tapahtumia ja kadut täyttyvät niin paikallisista kuin matkailijoista. Keskustan suosituin kohtaamispaikka on Kompassi ja Kirkkopuisto sekä Lounaispuisto houkuttelevat päiväkävelylle. Myös Rantaraitti on suosittu lenkkeilyreitti.

Jyväskylän keskustassa on asuntovaihtoehtoja moneen makuun ja vuokra-asuntoja on tarjolla niin vanhoissa kuin uudemmissakin kerrostaloissa. Maantieteellisesti keskustaksi luokitellaan Harjun urheilukentän ja Jyväsjärven välinen alue.

Vuokra-asunto järven rannalta

Moni unelmoi järvenrantakodista, jossa suomalainen luonto on lähellä. Lutakon alueella aivan keskustan kupeessa on monipuolisia vuokra-asuntoja. Lutakon asukkaat saavat nauttia järvimaisemista ja palveluiden läheisyydestä. Lutakon satama ja aukio ovat kesäisin jyväskyläläisten suosittuja kohtaamispaikkoja. 

Hyvät kulkuyhteydet joka puolelle

Jyväskylästä on erinomaiset kulkuyhteydet ympäri Suomea. Helsinkiin oma matkaa noin 270 km, Tampereelle noin 150 km ja Turkuun noin 300 km. Bussiyhteydet ovat toimivat ja rautatieasema sijaitsee keskustassa. Tikkakosken lentokenttä varmistaa sen, että maailmallekin pääsee helposti, lentämällä ensiksi Helsinkiin noin 40 minuuttia.

Uudisasuntoja vuokralle

Jyväskylässä vallitsee tällä hetkellä trendi, että suurin osa Jyväskylän alueelle rakennettavista uudisasunnoista on pienasuntoja, sillä niistä on suurin kysyntä. Eniten alueelta etsitään yksiöitä ja kaksioita vuokralle. 

Uudiskohteita rakentaessa huomioidaan myös palveluiden läheisyys ja hyvät kulkuyhteydet. Myös laadukkaisiin ja kestäviin materiaaleihin sekä asunnon sisustukseen ja varustetasoon panostetaan.

Jyväskylän Vuokra-asunnot Oy JVA Oy

JVA:lla on yli 7000 vuokra-asuntoa ympäri Jyväskylää sekä keskustassa että taajamissa. JVA:n asuntoja on niin kerrostaloissa, rivitaloissa kuin pientaloissakin. Tarjolla on eri kokoisia koteja yksiöistä perheasuntoihin. Senioriasuntoja on myös tarjolla.

Jyväskylän arava- ja korkotukiasuntoihin on voimassa kunnan vahvistamat tulo- ja varallisuusrajat. Tämän takia asuntohakemusta tehdessä täytyy liitteiksi toimittaa veroilmoitus ja kaikkien asukkaiden tulotiedot.

Jyväskylän nuoriso- ja palveluasunnot

JNP Asunnot ilmoittaa vapaat asuntonsa etuovi.com sivustolla. Asukasvalinta perustuu hakijan taloudelliseen asunnon tarpeeseen, mikä perustuu asunnon hakijan asunnon tarpeen ja varallisuuden perusteella. Asuntoa voi hakea täyttämällä netissä hakemuksen ja perustelemalla asunnon tarpeensa.

Avara Oy

Avaran Jyväskylän asunnot sijaitsevat lähellä luontoa ja keskustan palveluita. Jokaiselle löytyy varmasti mieleinen asunto. Vuokrakoteja on sekä moderneissa kerrostaloissa keskustan välittömässä läheisyydessä että pientaloissa lähellä luontoa ja järvimaisemia. 

Uusimmat Avarakodit sijaitsevat Kivelänrannassa, jonka pisarakortteli maisemahisseineen tarjoaa laadukasta kotimaista asumista.

Kotisivut

Lakea Oy

Lakealla on hyvä vuokra-asuntotarjonta Jyväskylässä. Monia uudiskohteita on suunnitteilla ja esimerkiksi Palokassa sijaitsevaan Norolaan on suunnitelmissa kaksi Lakean taloa.

Lakea on uudistanut asuntoesittelyjään ja se järjestää yhä useampia niistä live-webinaareina. Asuntoihin pääsee siis tutustumaan alustavasti kotisohvalta käsin.

Kotisivut

Sato

Saton vapaat vuokra-asunnot löytyvät helposti Saton nettisivustolta. Vuokravakuus on 0 euroa ja suurimmassa osassa kodeista vuokrahintaan sisältyy 10/10 mbit nettiliittymä. Vapaita asuntoja haetaan nettihakemuksella.

Kaupunkiyksiöt Jyväskylässä keskustassa, mukavat kaksio lähiössä, kolmiot taajamassa tai perheasunnot järven rannalla – kaikkia vaihtoehtoja löytyy.

Kotisivut

TA-Yhtymä Oy

TA-Yhtymällä on vuokrakoteja Jyväskylän alueella muun muassa Kortepohjalla, Savelassa, Rasinrinteessä ja Lutakossa.

Kotisivut

VVO eli Lumo

Entinen VVO on nykyisin Lumo-kodit. Jyväskylässä Lumolla on hyvä vuokra-asuntotarjonta. Keskustassa on tarjolla paljon erityisesti yksiöitä ja Lumon uusin kohde sijaitsee Kyllikinkadulla. Keskusta on erityisesti opiskelijoiden suosimaa asuinaluetta. Myös Ainolassa, Suuruspäässä ja Kuokkalassa löytyy hyviä asuntovaihtoehtoja lähellä keskustaa.

Jos pitää kodin lähellä sijaitsevia ulkoilumahdollisuuksia tärkeinä, niin viihtyy varmasti Lumo asunnossa Seppälässä tai Huhtasuolla. Lähellä sijaitsevat myös Kangaslampi ja Varikko.

Palokka on eräs Jyväskylän nopeimmin kasvava alue ja siellä on monipuolinen asuntovalikoima. Myös Jyskä lähellä Vaajakoskea on suosittu Lumo-kohde.

Kotisivut

M2-kodit Jyväskylä

M2-kodit tarjoaa monipuolisen valikoiman vuokrakoteja Jyväskylässä. Osa asunnoista on keskustan alueella ja osa muilla viihtyisillä asuinalueilla. Tarjolla on sekä kerrostaloasuntoja yksin asuville ja pariskunnille että rivitalokoteja perheille. 

Suosittuja M2-kotien vuokrataloja sijaitsee seuraavilla alueilla: Ainola, Kuokkala, Ristonmaa ja Kortepohja. Näitä alueita yhdistää lyhyt etäisyys Jyväskylän keskustaan ja hyvät ulkoilumahdollisuudet. Myös Palokka, Kangaslampi, Säynätsalo, Vaajakoski, Halssila, Korpilahti ja Tikkakoski ovat suosittuja M2 asuinpaikkoja.

M2 on rakennuttanut Mannilaan Suomen ensimmäiset massiivipuukerrostalot ja toiminut puurakentamisessa innovatiivisena edelläkävijänä. Ensimmäiset asukkaat ovat päässeet jo muuttamaan asuntoihin.

Kotisivut

Vuokravälittäjät Jyväskylässä

Jyväskylässä toimii paljon kiinteistönvälittäjiä, jotka välittävät yksityisiä vuokra-asuntoja. Tässä muutamia paikallisia yrityksiä:

Opiskelija-asunnot Jyväskylässä

Opiskelijoille on paljon hyviä asuntoja Jyväskylässä.

Jyväskylä on opiskelijavaltainen kaupunki, minkä takia vuokra-asuntoja opiskelijoille on paljon. Hintataso on alhaisempi kuin monessa muussa suomalaisessa suositussa opiskelukaupungissa

Koas Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö

Koassin asunnossa Jyväskylässä asuu noin 4000 opiskelijaa. Vuokra-asuntoa on mahdollista hakea samantien kun opiskelupaikka Jyväskylässä on varmistunut.

Soluasunto on opiskelijan yleisin asumismuoto Jyväskylässä. Soluasunnossa jokaisella on oma lukollinen huone ja lisäksi asuntoon kuuluu yhteinen keittiö ja kylpyhuone. Ystävykset voivat hakea samaan soluasuntoon niin, että molemmat täyttävät oman asuntohakemuksen.

Yksiön jonotusaika Jyväskylässä on noin vuosi. Joskus jonotusajoissa esiintyy paljon vaihtelua, koska hakijat muuttavat asuntotoiveitaan hakuprosessin edetessä. Kaksio yhdelle on yleensä helpompi saada kuin yksiö. Perheasunnot on suunnattu ensisijaisesti lapsiperheille tai pariskunnille.

Kotisivut

Asumisoikeusasunnot Jyväskylä

Asumisoikeusasunto on paras valinta asunnoksi silloin, kun haluaa yhdistää vuokra-asumisen ja omistusasumisen. Asoasunto hankitaan niin, että maksetaan 15 % asunnon hankinta-arvosta. Tämän jälkeen maksetaan vain kuukausittainen käyttövastike. Asoasuntoa saa hallita itse aivan kuin omistaisi asunnon, mutta sitä ei voi lunastaa omaksi.

Asokotia varten täytyy ensimmäisenä hakea Jyväskylän kaupungilta jonotusnumero, joiden perusteella asunnot myönnetään. Asumisoikeusasuntoja rakennetaan koko ajan lisää, joten kannattaa seurata kiinteistöyritysten ilmoituksia.

Tällä hetkellä Jyväskylässä on noin 2700 valtion lainoittamaa asumisoikeusasuntoa.

Asoasunnot löytyvät seuraavien yritysten kautta:

  • Asokodit/Asuntosäätiön Asumisoikeus Oy https://www.asuntosaatio.fi/

    Jyväskylän alueen asokodit välittää OP Koti Keski-Suomi Oy.

  • AVAIN Asumisoikeus https://avainasunnot.fi/

    Avainasunnoilla on monipuolinen valikoima asumisoikeusasuntoja Jyväskylässä Avain Asunnot siirtyy alan edelläkävijänä käyttämään maalämpöä uudistuotanto asunnoissaan.

  • TA-Asumisoikeus http://www.ta-asumisoikeus.fi/

    TA-yhtymä on rakennuttanut asumisoikeusasuntoja jo 1990 vuodesta saakka. TA:lla on yhteensä 13500 asumisoikeusasuntoa ympäri Suomen.

Senioriasumisoikeusasunnot Jyväskylässä

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Jaso ry

Jaso tarjoaa yhteisöllistä senioriasumista. Jaso on voittoa tavoittelematon yhdistys, joka toteuttaa asumisoikeusasuntoja senioreille. Hakemukseen edellytetään 55-vuoden ikää, halua yhteisöllisyyteen sekä kykyä asua itse.

Jyväskylän alueella on viisi seniorikohdetta: Vaajakosken Ilona, Palokan Ilona, Kuokkalan Ilona, Huhtasuon Ilona sekä Kankaan Ilona.

Varttuneiden asumisoikeusyhdistys Tikkalan Jaso

Tikkalan kyläyhteisö on vahvasti mukana Jason toiminnassa. Nämä senioriasunnot sijaitsevat Jyväskylän Korpilahdella.

Myytävät asunnot Jyväskylässä

Jyväskylässä on monipuolinen asuntotarjonta erilaisiin elämäntilanteisiin ja tarpeisiin. Koska Jyväskylä on niin opiskelijavaltainen kaupunki, siellä on paljon kerrostaloasuntoja lähellä keskustaa. Pientaloja, rivitaloja ja omakotitaloja löytyy heti keskustan ulkopuolelta tai pienen matkan päästä. 

Jyväskylässä voi valita, että  haluaako asua keskustassa vai luonnon lähellä kauniissa keskisuomalaisissa maisemissa. 

Sijoitusasunto Jyväskylästä

Sijoitusasunnon hankkiminen Jyväskylästä on suosittua, sillä vuokratuotto on lähes varmaa. Pellervon tekemän taloustutkimuksen ja Suomen vuokranantajien tutkimuksen mukaan vuosina 2018-2022 vuokratuotto yksiöistä Jyväskylässä oli koko Suomen toiseksi suurin. Kaksioissa ja kolmioissa Jyväskylän vuokratuotto oli Suomen kolmanneksi suurinta.

Jyväskylässä asukasluvun kehittyminen on yksi Suomen nopeimpia ja lisäksi opiskelijoiden suuri määrä 42 000 selittää suuret vuokratuotto mahdollisuudet.

Asuntojen hinnat

Kerrostalohuoneistojen toteutuneita kauppahintoja tarkastellessa selviää, että kalleimmat toteutuneet yksiöiden neliöhinnat ovat Jyväskylän keskustassa. Kerrostalokaksioista kalleimpia olivat Jyväsjärven rannalla Lutakossa sijaitsevat kaksiot. Kolmioita ja perhehuoneistoja kysytään Lutakon lisäksi paljon Keljolta ja Tourulasta. Kun kysyntä on suurempaa, niin sitä myöden myös näiden alueiden toteutuneet myyntihinnat ovat nousseet.

Kiinteistömaailman toteutuneiden myyntihintojen mukaan keskineliöhinta Jyväskylässä oli vuonna 2019 1944 euroa. Asuntojen keskimääräinen myyntiaika oli 100 vuorokautta.

Asuntojenhinnat sivustolta selviää, että vuoden 2020 kolmannen vuosineljänneksen aikana Jyväskylässä vanhojen kerros- ja rivitaloasuntojen hinnat ovat nousseet 6,51 %. Kallein asuinalue oli Jyväskylän keskusta. Keskimääräinen neliöhinta Jyväskylässä samalla ajalla oli 2029 euroa. Vertailun vuoksi Helsingin neliöhinta oli 4643 euroa ja koko suomen keskimääräinen neliöhinta on 2075 euroa.

Kiinteistövälittäjiä Jyväskylässä

Kaikille Jyväskylään muuttajille on tarjolla muuttoa helpottamaan muuttajan muistilista, jossa neuvotaan esimerkiksi muistamaan sähkösopimuksen siirto uuteen osoitteeseen ja muutosilmoitus Postin kautta digi- ja väestövirastoon eli entiseen maistraattiin.