Sähkösopimus Jyväskylä

Jyväskylä on suosittu kaupunki niin lapsiperheiden kuin opiskelijoidenkin kesken. Kaupungin vetonauloja ovat kaunis luonto, järvimaisemat ja erinomaiset palvelut. Jyväskylä on myös erityisen ylpeä innovatiivisista yrityshankkeistaan sekä korkeatasoisista opiskelumahdollisuuksista. Asuinalueita sieltä löytyy moneen makuun ja sopiva asunto löytyy varmasti niin kerrostalosta, rivitalosta kuin omakotitalosta.

Tilaa sähköt kotiin Jyväskylässä - edullinnen sähkösopimus

Kun muutat Jyväskylään, niin uuden kodin sähköasiat kannattaa miettiä kuntoon jo ajoissa, heti kun muuttopäivä on selvillä. Näin varmistat sen, että sähköt toimivat varmasti jo ensimmäisenä päivänä. 

Muuton yhteydessä sähkösopimus kannattaa kilpailuttaa, koska siten voi saada useiden satojen eurojen vuotuiset säästöt. Sähkön kilpailuttaminen on helppoa ja sähkön hintojen vertailua voi tehdä monella eri nettisivustolla.

Jyväskylässä on mahdollista valita sähköyhtiönsä sekä käyttämänsä sähkön alkuperä itse. Sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia palveluja ja sähkösopimuksia, joista voit valita itsellesi parhaan sähkötarjouksen. Näihin vaihtoehtoihin kannattaa perehtyä huolellisesti, jotta varmistaa itselleen halvimman sähkösopimuksen.

Sähkön siirron Jyväskylän kantakaupungissa hoitaa aina Alva Sähköverkko, mutta sähkön myyjäksi voi minkä tahansa alueella sähköä tarjoavista sähköyhtiöistä. Lähiympäristössä muita sähkön siirrosta vastaavia yhtiöitä ovat Elenia ja Järvi-Suomen Energia.

Sähkösopimus kerrostaloon

Jos asut Jyväskylässä kerrostalossa esimerkiksi kantakaupungissa, Lutakossa, Äijälänrannassa, Mattilanpellossa tai Tourula-Kangas -alueella, niin sähkösopimukseksi kannattaa valita pieneen kulutukseen sopiva sopimus. Vuokra-asunnossakin tarvitsee olla sähkösopimus, joten varmista että kenen täytyy tehdä sopimus, jotta sähköt toimivat jo muuttopäivänä.

Kerrostaloyksiössä sähkönkulutus on varsin maltillista, joten kannattaa kiinnittää huomiota sähkösopimuksen peruskuukausimaksuun. Itse sähkön osuus sähkölaskusta nimittäin jää yleensä sen verran pieneksi, että suurimmat säästöt saadaan kuukausimaksuista. Sama tilanne on kerrostalon kaksioissa ja kolmioissa, joissa toki suurempi pinta-ala sekä suurempi asukasmäärä tekee sen, että sähköä kuluu jonkin verran enemmän.

Sähkösopimus omakotitaloon

Omakotitalossa sähköä kuluu enemmän varsinkin jos lämmitysmuotona on suora sähkölämmitys. Jos asut Jyväskylässä omakotitalossa esimerkiksi Palokassa, Taulumäellä, Tikkakoskella, Vaajakoskella, Korpilahdessa, niin kiinnitä sähkönmyyjää valitessa huomiota sinulle tarjottuun sähkön kilowattituntihintaan (kWh). Se nimittäin muudostaa suurimman osan sähkölaskusta. 

Jos on mahdollista säädellä sähkön kulutustaan eri vuorokauden aikoina, niin tuntisähkö tai pörssisähkö ovat hyviä valintoja omakotitaloon.

Sähköauton lataus maksaa jonkun verran, joten kannattaa huomioida myös siihen kuluva sähkö. Jos valitsee halvemman yösähkön, niin sähköauto kannattaa ladata aina yöaikaan.

Aurinkopaneelit omakotitalossa pienentävät sähkölaskua tuntuvasti ja ne on mahdollista tilata asennettuna monelta sähköyhtiöltä. Aurinkopaneelit tuottavat aurinkosähköä samantien ja mikäli sähköä tulee yli oman tarpeen, voi sen myydä sähköyhtiölleen.

Sähkösopimus opiskelijalle

Jyväskylä on suosittu opiskelijakaupunki ja joka kolmas Jyväskylän asukas on opiskelija. Opiskelijat saavat alennusta sähkösopimuksista ja paras opiskelijasähkö löytyy vertailemalla eri vaihtoehtoja. Opiskelijan etu – alennukset vaihtelevat yhtiöittäin ja usein opiskelijat valitsevat toistaiseksi voimassa olevan opiskelijasähkön, jossa on kiinteä hinta.

Opiskelijasähkösopimuksia Jyväskylän seudulla ovat muun muassa Fortum opiskelijasähkö, Kotimaan Energian Opiskelija Diili ja Vattenfallin opiskelijasähkö.

Sähkölasku

Sähkölasku Jyväskylässä koostuu kolmesta asiasta: kulutetusta sähköstä, sähkönsiirtomaksusta ja veroista. Sähkön siirtoon ja veroihin ei voi itse vaikuttaa, mutta sähkön voi kilpailuttaa.

Alva Sähköverkko on Jyväskylän paikallinen sähköyhtiö

Alva sähköverkko toimii Jyväskylän kantakaupungissa sähköverkon haltijana ja huoltajana. Se suunnittelee, rakentaa, hoitaa liittymisen Jyväskylän sähköverkkoon sekä sähkön mittauksen Jyväskylän alueella. ALVA:n omistaa Jyväskylän kaupunki.

Alva sähköverkko oli ennen Jyväskylän Energia eli JE, nimensä se vaihtoi vuonna 2019 muuttuessaan paikallisesta toimijasta valtakunnalliseksi toimijaksi. Alva myy myös sähköä ja sen sähkön myynnistä vastaa VÄRE.

Sähkön hinta Jyväskylässä

Sähkön siirtohinnat vaihtelevat eri puolilla Suomea. Taloussanomat vertaili siirtohintoja vuosina 2017 ja 2019 ja tutkimuksen tuloksena selvisi, että sekä Suomen kallein että halvin sähköyhtiö löytyy Jyväskylän seudulta.

Suomen halvin sähkön siirto yritys oli JE-siirto, jossa yhden kilowattitunnin sähkön siirto maksoi 7,11 senttiä. Kallein sähkön siirtohinta oli tutkimuksen mukaan Järvi-Suomen Energialla, jossa sama siirtohinta oli 19,12 senttiä.

Kahden vuoden aikana JE-Siirron hinta alueella oli laskenut 0,28 prosenttia ja Järvi-Suomen Energialla noussut 23,35 prosenttia.

Erilaiset sopimukset

Jyväskylän alueella on tarjolla monia erilaisia sähkösopimuksia. Sopimuksissa on eroja niiden pituuksissa, hinnoitteluperiaatteissa, sopimusehdoissa sekä sähkön alkuperässä. Jokaisen kannattaa miettiä omia tarpeitaan sekä kulutustottumuksiaan ja sitä kautta tehdä valinta, että mikä on paras sähkötarjous.

Sähköyhtiöiden välillä on kova kilpailu ja usein uusille asiakkaille tarjotaan jotain ekstraa. Se voi olla esimerkiksi sähkövakuutus, tapaturmavakuutus tai bonusta sähköstä. Monilla yhtiöillä on myös omat sähkösovelluksensa (sähköappi), joista asiakkaan on helppoa seurata omaa sähkön käyttöään.

Fortum esimerkiksi tarjoaa asiakkailleen pienempää sähkölaskua ilmaisten sähkötuntien muodossa, kun he tekevät arkielämässään pieniä ekologisia tekoja. Niitä ovat esimerkiksi pyöräily, kierrätys tai ruokahävikin pienentäminen. Samalla kun siis teet pieniä ympäristötekoja ja esimerkiksi ajat pyörällä autoilun sijaan, niin saat edullisemman sähkösopimuksen.

Määräaikainen sähkösopimus

Määräaikainen sähkösopimus on sidottu aina tietylle ajanjaksolle. Sen saa irtisanoa muuttaessa, mutta muuten sitä ei voi vaihtaa kesken sopimuskauden. Määräaikainen sähkösopimus sopii jokaiselle, joka haluaa ennakoida sähkölaskunsa. Määräaikaisen sähkösopimuksen hinnat perustuvat aina markkinahintoihin ja sähkön hinta ei muutu kesken sopimuskauden, vaikka maailman sähkön hinta muuttuu. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on voimassa siihen asti kunnes asukas irtisanoo sen. Asiakkaalle myydyn sähkön hinta vaihtelee aina sähkön markkinahinnan mukaan, mikä mahdollistaa kuluttajalle sähkön markkinahinnan alenemisesta hyötymisen. Toisaalta sähkön markkinahinnan nousu näkyy suoraan asiakkaan sähkölaskussa.

Mistä löytyy halvin sähkösopimus Jyväskylään?

Jyväskylän halvin sähkösopimus löytyy vertailemalla eri sähköyhtiöiden tarjoamia sopimusvaihtoehtoja. Netistä löytyviin laskureihin syötetään oma sähkön vuosikulutus, jonka näkee helposti sähkölaskustaan. Sähkön siirtohinta on aina sama ja erot tulevat sähkön hinta osuudesta.

Sähkösopimus heti

Jos unohtaa tehdä sähkösopimuksen ennen muuttoa Jyväskylään, on mahdollista tilata sähköt päälle samantien maksamalla pikakytkentämaksun. Jos näin on käynyt, kannattaa soittaa pikaisesti sähköyhtiön puhelinpalveluun. Pikakytkentämaksulla sähköt saa päälle 1-2 vuorokauden kuluessa.

Sähkön alkuperä

Jyväskylään voi saada sähköä monesta eri alkuperästä. Näitä ovat ydinvoima, uusiutuvat energianlähteet sekä fossiiliset energialähteet ja turve. 

Uusiutuvaa energiaa tuotetaan alueelle monella tapaa. Sähkön lähteitä ovat: vesivoima, tuulivoima, aurinkosähkö, ilmalämpö energia, valtamerienergia, geoterminen energia, hydroterminen energia, biomassaenergia, kaatopaikka energia, jätevedenpuhdistamo energia ja biokaasuenergia.

Sähköyhtiö ilmoittaa kerran vuodessa myymänsä sähkön alkuperän asiakkailleen. 

Jyväskylässä toimivia sähköyhtiöitä

Fortum – Ilmastoystävällinen sähkösopimus Jyväskylän alueelle. Fortumin suosituin sähkösopimus Jyväskylässä on Fortum Vakio eli kuukausihintainen sähkösopimus. Fortum Tarkka on pörssisähkö, joka sopii tarkoille kuluttajille, jotka pystyvät säätelemään kulutustaan. Fortum Kesto on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus sisältää kiinteän sähkön hinnan aina kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Voit irtisanoa sopimuksen milloin vain etkä ole sidottuna määräaikaan.

Väre – Jyväskylän kaupungin oma sähköyhtiö. Sähkösopimusvaihtoehdoissa on muun muassa kiinteä kuukausisähkö ja ilmastoystävällinen vihreä sähkö.

Vattenfall – Fossiilivapaa sähkösopimus Jyväskylän alueella. Vattenfallin suosituin sopimus Jyväskylässä on Ilmasto Mix – sähkösopimus. Tarjouksessa on 6 kk sähkö ilman perusmaksua.

Nordic Green Energy – Asiakas saa itse valita sähkön alkuperän sähkösopimuksen yhteydessä. Vesivoima, aurinkovoima ja tuulivoima – jokainen valitsee mieluisimman.

Vaasan Sähkö – Tarjolla Perussähkö ja Tuulisähkö, jotka ovat toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia tai Ilmastosähkö, joka on määräaikainen 24 kk sähkösopimus.

Lumme-Energia – Ekologista sähköä ja bonusta sähköstä. Sähkö on Vaajakoskesta tulevaa alkuperätodennettua vesivoimasähköä.

Helen – Suomisähkö on Helenin suosittu sopimus, joka on kahden vuoden määräaikainen sopimus pienellä perusmaksulla.

Kotimaan Energia – Suosituin sähkösopimus Jyväskylässä on Netto Diili 24 kk, joka on pörssisähköä. Se sopii kaikille, jotka pystyvät säätelemään sähkön kulutustaan vuorokauden eri aikoina.

Lumo Energia – Edulliset ja ympäristöystävälliset sopimukset Jyväskylän seudulla. Pieneen kulutukseen Lumo suosittelee pörssisähköä ja suurempaan kulutukseen esimerkiksi omakotitaloon kiinteähintaista sähkösopimusta. Tasaraha-pakettisähkösopimus sopii ennakoijille, sillä sähkölasku on riippumatta kulutuksesta aina samansuuruinen. Lumo Energia on luopumassa sähkönmyynnistä, joten niiden sopimuksia ei kannata tässä vaiheessa tilata.