Kylpyhuoneremontin rahoitus

Lainaa kylpyhuoneremonttiin

Kylpyhuoneremontti on kodin suurimpia remontteja ja aina asunnon omistajalle iso investointi. Kylpyhuoneremontin voi toteuttaa joko kustannustehokkaasti tai panostaen kylpyhuoneen ulkonäköön tai tekniikkaan. Joka tapauksessa maksukykyä tarvitaan ja mikäli omat säästöt eivät riitä, on mahdollista ottaa kylpyhuoneremonttia varten laina.

Ennen lainan ottamista kannattaa suunnitella kylpyhuoneremontti hyvin, sillä onnistunut remontti vaatii huolellista perehtymistä tilan tarjoamiin mahdollisuuksiin sekä omiin toiveisiin.

Kylpyhuoneremontti toteutetaan sen verran harvoin, että kannattaa käyttää aikaa parhaiden valintojen tekemiseen. Budjetointi on myös erittäin tärkeää ja kun budjetti on mietitty, niin tarjous kylpyhuoneremontista kannattaa ottaa usealta eri yritykseltä. Kylpyhuoneremontin hintavertailuun kannattaa ottaa mukaan ainakin kolme eri urakoitsijaa.

Mistä kylpyhuoneremontin hinta koostuu?

Ennen remonttiin ryhtymistä ja lainan hakemista jokainen miettii, että mistä kylpyhuoneremontin lopullinen hinta koostuu?

Suurin kylpyhuoneremontin hintaan vaikuttava tekijä on kylpyhuoneen koko ja sen jälkeen kokonaishintaan vaikuttaa käytettävät materiaalit. Kodin kalleimpia remontoitavia neliöitä ovat kylpyhuoneen neliöt, koska niiden on oltava kosteuden kestäviä eli ns. märkätiloja. Mitä suurempi on tila – sitä suurempi on lasku. Yleensä materiaalien osuus kylpyhuoneremontin lopullisesta hinnasta on noin kolmasosa.

Eniten remontin hintaan vaikuttaa se, että tehdäänkö kylpyhuoneessa vain pintaremonttia vai täytyykö tilan rakenteisiin tehdä muutoksia. Jos esimerkiksi seiniä siirretään, täytyy lattiavalut uusia ja viemärit siirtää.

Jos kyseessä on vanha kylpyhuone, niin remontin hinta on aina enemmän, kuin mitä se on uudemmassa kylpyhuoneessa. Vanhassa kylpyhuoneessa on turvallisuuden takia yleensä uusittava kaivot, sähkövedot sekä putket. Vanhoissa kylpyhuoneissa riskinä on myös asbestin löytyminen rakenteista ja asbestipurku on kallista.

Usein kylpyhuoneremontit hoituvat kohtuuhinnalla, mutta välillä remontin edetessä paljastuu jotain yllättävää kuten kosteusongelmia, mikä aiheuttaa sen, että remontti tulee paljon kalliimmaksi kuin alunperin oli budjetoitu.

Yleensä kylpyhuoneremontin hinnasta noin puolet on työn osuutta. Kylpyhuoneremonttien kilpailuttaminen siis kannattaa, koska siten voi saada satojen ellei tuhansien eurojen säästöt.

Miten rahoittaa kylpyhuoneremontti?

Amme voi tuntua hyvältä idealta kylpyhuoneessa, mutta sen käyttö myös maksaa lämpimän veden kautta rahaa.

Remonttilaina on asuntolainan ja autolainan jälkeen Suomen suosituin lainatyyppi. Useimmilla meistä ei ole mahdollisuutta säästää etukäteen niin suurta rahasummaa, kuin kylpyhuoneremontti vaatii. Joskus myös kylpyhuoneremontti tulee eteen yllättäen ja silloin rahaa tarvitaan heti. Tällöin hyvän ratkaisun kylpyhuoneremontin rahoittamiseen tarjoaa remonttilaina. 

Remonttilaina voi olla joko vakuudellinen laina tai vakuudeton laina. Seuraavassa on  kerrottu enemmän näistä kahdesta eri mahdollisuudesta.

Vakuudellinen laina

Vakuudellisen lainan hakeminen on hieman työläämpää kuin vakuudettoman lainan hakeminen. Usein konttoriin täytyy mennä paikan päälle ja hakemuksessa on selvitettävä lainan käyttötarkoitus huolellisesti. 

Toisaalta vakuudellisen lainan korko on pienempi, koska pankilla tai rahoitusyhtiöllä on siinä pienempi riski. Vakuudellisessa lainassa annetaan lainan vakuudeksi omaa omaisuutta, joka voi olla esimerkiksi asunto tai arvopapereita. Vakuudellinen remonttilaina voi olla myös sellainen, että henkilötakaaja takaa lainan. Eli jos lainanottaja ei pysty maksamaan lainaa, peritään se takaajalta. 

Vakuudeton laina

Vakuudeton laina voi olla joko pikavippi, kulutusluotto tai joustoluotto. Näitä kaikkia myöntävät rahoituslaitokset ja kulutusluottoja sekä joustoluottoja myöntävät myös pankit. Vakuudettomaan lainaan ei vaadita vakuutta eli mitään omaisuutta ei tarvitse kiinnittää lainan pantiksi. Myöskään mitään henkilötakauksia ei vaadita.

Vakuudettoman lainan ottaminen remonttilainaksi on yleistynyt viime vuosien aikana erittäin paljon. Jos on vastikään ostanut asunnon ja oma asunto on jo asuntolainan vakuutena, niin vakuudeton remonttilaina on usein ainut vaihtoehto rahoittaa kylpyhuoneremontti.

Paras vakuudeton laina kylpyhuoneremonttiin on joko kulutusluotto tai joustoluotto. Kulutusluotto sopii parhaiten isompiin kylpyhuoneremontteihin, jotka maksavat 0 – 60 000 euroa. Pienempiin kylpyhuoneremontteihin sopii parhaiten joustoluotto, jota myönnetään yleensä enintään 5000 euroa.

Vakuudettomat lainat tulevat aina hieman kalliimmaksi kuin vakuudelliset lainat, mutta niitä on helpompi hakea ja helpompi saada.

Vakuudeton laina kylpyhuoneremonttiin on helppoa hakea netistä. Lainapäätöksen saa hakemuksen jättämisen jälkeen jopa parissa minuutissa. Rahat voi saada tililleen samantien kun on allekirjoittanut lainasopimuksen, yleensä viimeistään saman päivän aikana.

Jos remontilla on kiire, niin kulutusluotto ja joustoluotto sopivat silloin erinomaisesti kylppäriremontin rahoittamiseen.

Vertaile ja kilpailuta kylpyhuoneremonttilaina

Kylpyhuoneremonttia kannattaa aina kilpailuttaa lainat. Vertailemalla eri lainantarjoajien tarjouksia saa varmasti halvimman lainan. Kilpailuttamisen jälkeen saa huomata, että ero halvimman remonttilainan ja kalleimman remonttilainan välillä voi olla jopa tuhansia euroja.

Lainojen kilpailuttaminen on helpointa tehdä netissä, se vaatii hieman aikaa, mutta maksaa varmasti vaivannäön takaisin. Vertailussa kannattaa kiinnittää huomiota lainojen todelliseen vuosikorkoon. Siinä on huomioitu vuosikoron lisäksi myös lainan avausmaksu sekä kuukausittaiset lainakulut, minkä takia se antaa paremman kuvan lainan kokonaishinnasta.

Remonttilainaa voi hakea noin 1000 eurosta aina 60 000 euroon saakka. Lainan takaisinmaksuaikataulu on mahdollista valita itse ja yleisimmin laina maksetaan takaisin 1 – 15 vuodessa

Kulutusluotto kylpyhuoneremonttiin

Kulutusluoton edellytykset ovat 18-vuoden ikä, vakituinen asuinpaikka Suomessa ja säännölliset tulot. Tulot voivat olla työtuloja tai eläketuloja. Useimmiten maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

Kulutusluottoa voi saada jopa 60 000 euroon asti, joten sillä pystyy rahoittamaan isommatkin kylpyhuoneremontit.

Joustoluotto kylpyhuoneremonttiin

Joustoluotossa asiakkaalle myönnetään tietty luottosumma, jonka saa nostaa osissa tai kerralla. Joustoluotto toimii kuin luottokortti eli sitä voi käyttää vain sen verran kuin tarvitsee. Tämän hyvä puoli on se, että korkoja ei tarvitse maksaa yhtään ylimääräistä. Varjopuolena on, että joustoluotto tulee kalliiksi, jos maksaa vain korkokuluja, eikä pysty lyhentämään lainapääomaa.

Kun hakee joustoluottoa, kannattaa joustoluoton ehtoihin perehtyä huolellisesti. Erityisesti kannattaa huomioida luoton nostamisesta perittävät maksut. 

Joustoluotto kannattaa aina hakea tarpeeksi isolle luottorajalle, varsinkin jos remontin budjetti on avoin. Luottoa voi hakea pankeista, kuten Nordea, OP tai Danske Bank tai netissä toimivilta kymmeniltä eri rahoitusyhtiöiltä.

Joustoluoton edellytykset ovat 18-vuoden ikä, vakituinen asuinpaikka Suomessa ja säännölliset tulot. Tulot voivat olla työtuloja tai eläketuloja. Useimmiten maksuhäiriömerkintöjä ei saa olla.

DIY Kylpyhuoneremontti itsetehtynä – Tee-se-itse kylpyhuoneremontti

Kylpyhuoneen pintaremontin voi toteuttaa edullisesti myös itse, jos huoneen vesieristykset ja viemäröinnit ovat kunnossa. Jos tarvitaan läpivientien tekemistä tai muita kosteuseristykseen vaikuttavaa, niin varminta on kutsua niitä varten paikalle ammattilainen.

Kylpyhuoneen kaakelien maalaus on helppoa toteuttaaja sillä saa suhteellisen vähällä vaivalla aivan uuden ilmeen kylpyhuoneeseen. Kosteantilan maaleja löytyy jokaisesta hyvin varustellusta rautakaupasta.

Kun seinät on maalattu, näyttää katto usein liian vanhalta, joten tee se itse -mies vaihtaa myös sen itse. Helpoin vaihtoehto siihen on kosteantilan paneeli, joka on helppoa asentaa kattoon. Edullista paneelia löytyy esimerkiksi Bauhausista tai K-raudasta. 

Kylpyhuoneremontin hinta itsetehtynä voi halvimmillaan olla vain muutama sataa euroa. Jos uusii myös kylpyhuoneen kalusteet, niin parilla tuhannella eurolla saa jo hyvän muutoksen aikaiseksi.

Yksi mahdollisuus säästää kylpyhuoneremontissa on tilata vesieristykset ammattilaiselta ja tehdä itse loput. Yleensä pelkän vesieristeen tilaaminen urakoitsijalta maksaa 100 – 200 euroa per neliö.

Kylpyhuoneremontin hintaesimerkkejä

Kylpyhuoneremontin neliöhinta vaihtelee noin 1000 eurosta 3000 euroon.

Pieni WC 5000 € – 10 000 €

Kylpyhuone 12 000 € – 20 000 €

Kylpyhuone + sauna 15 000 € tai enemmän

Saunaremontti kylpyhuoneremontin yhteydessä maksaa yleensä 750 eurosta 2500 euroon per neliö. Myös saunaan valitut materiaalit ja varsinkin kiukaan hinta voivat vaikuttaa kokonaiskustannuksiin.

6 asiaa jotka vaikuttavat kylpyhuoneremontin hintaan

  • Sijainti
  • Kylpyhuoneen koko
  • Tarvittavat LVIS työt (putkityöt ja sähkötyöt)
  • Valittavat pintamateriaalit
  • Valittavat kalusteet
  • Tarvittavat rakenteelliset muutokset

Kylpyhuoneremontti pääkaupunkiseudulla 

Urakkamaailman mukaan pääkaupunkiseudulla tehdään Suomen kalleimmat kylpyhuoneremontit. Työn osuus vuonna 2019 tehdyistä kylpyhuoneremonteista oli 1860 – 9300 euroa. Tämä kertoo, että noin 25 % Urakkamaailman kautta kilpailutetuista kylpyhuoneremonteista maksoi pääkaupunkiseudulla yli 9000 €. 

Vuonna 2019 mediaani remontti hinta oli hieman yli 5000 euroa.

Kylpyhuoneremontin vaikutus asunnon arvoon

Kylpyhuoneremontti kasvattaa aina asunnon arvoa. Useimmissa tapauksissa voi laskea, että remonttiin käytetyt rahat saa takaisin silloin, kun myy asuntoa. Joskus hienon ja onnistuneen kylpyhuoneremontin tai wc-remontin jälkeen asunnon arvo nousee jopa enemmän, kuin mitä remontti itsessään maksoi.

Asunto on helpompi saada myytyä, jos tällainen kodin kallis remontti on hoidettu. Sijoitusasuntoon löytyy myös varmasti pidempiaikainen vuokralainen helpommin, kun kylpyhuone on kunnossa.

Kotitalousvähennys kylpyhuoneremontista

Kun teetät kylpyhuoneremontin, voi remontin työn osuuden vähentää verotuksessa. Tällä hetkellä kotitalousvähennystä voi ilmoittaa verotukseen maksimissaan 2250 euroa per henkilö. Jos perheessä on kaksi aikuista, niin molemmat saavat laittaa vähennyksen erikseen, mikä tarkoittaa yhteensä 4500 euron verohyötyjä.

Pienimmissä parin tuhannen euron kylpyhuoneremonteissa voi saada takaisin jopa puolet remontin kokonaissummasta.