Fortum sähkösopimus

Fortum on Suomen suurin sähköyhtiö ja se toimii kymmenessä maassa, mikä takaa kilpailukykyisen sähkön hinnan. Fortum tarjoaa monipuoliset sähkösopimukset niin kotitalouksille kuin yrityksille ympäri Suomen. Fortumilta saat myös ratkaisut lämmitykseen, jäähdytykseen sekä muihin kodin energiavalintoihin.

Fortum sähköt kotiin

Fortum panostaa hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja sen tuottaman hiilidioksidipäästöttömän sähkön osuus EU:n alueella on jopa 96 %. Aurinko- ja tuulivoimaan investoiminen, biomassan lisääminen sekä vesivoimaan ja ydinvoimaan luottaminen auttavat puhtaampaan tulevaisuuteen.

Fortumin sähkösopimukset

Sähkösopimus on yksinkertaista tehdään suoraan Fortumin nettisivujen kautta. Voit valita joko vakiohintaisen sähkösopimuksen tai sopimuksen, joka perustuu sähkön kulutukseen. Haluatko mielummin määräaikaisen sopimuksen vai toistaiseksi voimassa olevan sopimuksen?

Fortumin verkkosivuilta löytyy sähköapuri, joka auttaa erilaisten sähkösopimusten vertailussa. Sähköapuri kertoo sähkön hinnoittelun perusteista sekä sähköjen alkuperistä. Vertailemalla eri sopimuksia löytyy parhaiten se vaihtoehto, mikä on itselleen halvin ja paras sähkösopimus.

Kaikki Fortumin sähkö on hiilidioksidipäästötöntä sähköä ja pienellä lisähinnalla sopimukset on mahdollista saada vielä vihreämpänä uusiutuvalla energialla tuotettuna.

Fortumilla on usein sähkötarjouksia, joita hyödyntämällä saat helposti säästöjä sähkölaskulle. Alennusta voi saada sähkön kWh-hinnasta tai kuukausittaisesta perusmaksusta. Katso ajankohtaiset Fortumin sähkötarjoukset säännöllisesti, niin säästät sähkön ostohinnasta. Siirtohintaan ei kilpailuttamalla voi vaikuttaa.

Fortum Vakio

Fortum Vakio -sopimus on saatavilla sekä kerrostaloon että rivitaloon. Valittavissa on sähkön kulutuksen mukaan joko sopimus S, M tai L. Kiinteällä kuukausihinnalla voit käyttää sähköä niin paljon kuin haluat sopimuksen rajojen puitteissa. Sopii kaikille, jotka haluavat sähkölaskuun ennakoitavuutta ja huolettomuutta. Vakio on toistaiseksi voimassa oleva sopimus.

Fortum Vakaa

Vakaa sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva sopimus, jossa sähkön hinta päivittyy puolen vuoden välein. Sopimus tarjoaa siten turvallisuutta äkkinäisiä sähkön hinnan heilahteluja vastaan, mutta antaa myös mahdollisuuden hyötyä sähkön hinnan alenemisesta. Sopii hyvin sähkölämmittäjille sekä yö- ja kausisähkön käyttäjille. 

Fortum Tarkka pörssisähkö

Tarkka-sopimus sopii kaikille, joilla on mahdollisuus sopeuttaa kulutustaan päivän edullisimmille sähkötunneille. Tarkka -hintavarmuus sopimus kannattaa hankkia silloin, kun on valmis seuraamaan pörssisähkön hinnoittelua aktiivisesti. Seuraamalla tuntihintoja esimerkiksi Oma Fortum sovelluksesta, voi kohdentaa sähkön käyttöään ja saada isoja säästöjä sähkölaskulleen.

Fortum Takuu

Takuu on kahden vuoden määräaikainen sähkösopimus, jossa sähkön hinta pysyy samana koko kahden vuoden ajan. Tällä sopimuksella voi suojautua parhaiten sähkön hinnan nousulta. Takuu sopii kaikille, jotka eivät halua yllätyksiä sähkölaskuun. Takuu ei yleensä ole halvin sopimustyyppi, mutta yksinkertaista hinnoittelua arvostavalle se on usein paras sähkösopimus.

Takuu-sopimukseen voi ostaa lisäpalveluna muutosturvan eli vaihtotakuun. Vaihtotakuu mahdollistaa hinnan päivittämisen halvempaan Takuu-sopimukseen vuoden jälkeen sopimuksen alkamisesta.

Fortum Kesto

Kesto-sopimus on aina voimassa ja hinta päivitetään neljä kertaa vuodessa vuodenaikojen vaihtuessa. Sopii kaikille, jotka arvostavat yksinkertaisuutta, eivätkä jaksa miettiä sähkösopimuksen irtisanomista tai vaihtamista sähkömarkkinoiden muuttuessa.

Sähkösopimus opiskelijalle

Opiskelijoilla ei yleensä ole ylimääräistä rahaa, joten paras opiskelija sähkösopimus on se, joka on halvin. Fortumin tarjoama sähkösopimus opiskelija-alennuksella on vakiohintainen sopimus ja tämä S-kokoinen sähkösopimus sopii yksiöön tai pieneen kaksioon. Tämä opiskelijasähkö sallii kulutusta max 2000 kWh vuodessa ja kuukausiveloitus on joka kuukausi sama.

Opiskelija-kortilla on mahdollista saada alennusta myös muista Fortumin sähkösopimuksista.

Sähkösopimus muuttajalle

Muuton yhteydessä on hyvä hetki kilpailuttaa sähkösopimus ja kilpailuttaminen on helpointa tehdä verkossa. Sähkösopimus uuteen kotiin kannattaa tehdä ajoissa, jotta varmistaa sen, että sähköt ovat varmasti päällä jo muuttopäivänä.

Jos olet unohtanut tehdä sähkösopimuksen, niin Fortumilta on mahdollista saada sähköt päälle heti tälle päivälle. Tällöin sähköjen kytkennästä veloitetaan pikakytkentämaksu.

Uusi sähkösopimus allekirjoitetaan verkossa ja Fortum hoitaa vanhan sopimuksen irtisanomisen sovittuna päivänä.

Sähköt ja kotivakuutus

Fortumilla on tarjolla kerrostaloasukkaille räätälöity kotivakuutus, joka sisältää myös muuttoturvan. Muuttoturva on voimassa kahden viikon ajan, kunhan sähköt on tilattu Fortumilta ennen muuttopäivää. Kotivakuutuksia on tarjolla kolmessa eri koossa: yksiöön S, kaksioon tai kolmioon M sekä isoon kerrostaloasuntoon/perheasuntoon L-kokoinen sähköt ja vakuutus sopimus. 

Sähkön alkuperä

Fortumin asiakkaana sinulla on mahdollisuus valita millaista sähköä haluat ostaa. Kaikki sähkösopimukset sisältävät hiilidioksidivapaata sähköä, joka on toteutettu joko ydinvoimalla tai vesivoimalla. Pienestä lisämaksusta voit valita vielä vihreämpää sähköä, joka on tuotettu aurinkoenergialla, tuulisähköllä tai bioenergialla. Fortumin sertifioitu ekoenergia on ekotuulisähköä ja se on Suomen Luonnonsuojeluliiton sertifioimaa.

Kaukolämpöä Fortumilta

Kaukolämpö on varma lämmitysjärjestelmä sekä uusille että vanhoille taloille. Fortumin kaukolämpö on sataprosenttisesti uusiutuvaa energiaa. Sopimusvaihtoehtoja on kaksi: Kestolämpö sekä Tarkkalämpö. Suurin osa kerrostaloista lämpenee kaukolämmöllä. Kaukolämpö on jo vuosien ajan ollut erittäin suosittu lämmitysmuoto myös omakotitaloon. 

Etuja asiakkaille

Fortumin Pikku juttu -etuohjelma antaa asiakkaalle mahdollisuuden osallistua ilmastotalkoisiin. Tekemällä pieniä ilmastotekoja arjessaan voi ansaita ilmaisia sähkötunteja. Pieniä tekoja ovat esimerkiksi kierrättäminen, töihin pyöräily autoilun sijaan tai ruokahävikin minimoiminen.

Ilmoittaudu mukaan Fortumin verkkosivuilla Oma Fortum -palvelussa, minkä jälkeen saat  sähköpostilla pieniä haasteita erilaisiin ilmastotekoihin. Näitä suorittamalla saat hyvitystä suoraan sähkölaskulle.

Oma Fortum -sovellus kannattaa ladata myös sen takia, että se kertoo sähkön kulutuksesi aina kuukauden alusta saakka. Tämä mahdollistaa kulutuksen seuraamisen lähes reaaliaikaisesti.

Charge&Drive sähköauton latauspisteet

Fortum on luonut erinomaisen konseptin sähköautojen lataamiseen. Charge & Drive latauspisteitä on ympäri Suomen ja AppStoresta tai Google Playsta ladattava sovellus näyttää ne kätevästi. Applikaatio kertoo myös, että ovatko paikat vapaana. Latauksen maksaminen onnistuu sovelluksella, Fortumilta saatavalla RFID-tunnisteella tai tekstiviestillä.

Charge & Drive latauspiste on myös mahdollista asentaa kotiin. Sähköauton tai hybridiauton kotilatauspiste veloitetaan kiinteällä kuukausihinnalla. Tarjolla on neljä eri koko vaihtoehtoa 35 km/vrk lataamisesta 100 km/vrk lataamiseen. Hinnat ovat 50 €, 60 €, 80 € tai 95 € per kuukausi ja hinta sisältää latauspisteen asentamisen ja huollon. 

Fortum asiakaspalvelu

Sähkösopimus, neuvonta, laskutus  

puh. 0200 19000, avoinna ma-pe 8 – 17

ulkomailta puh. +358 10 45 66100

Muuttopuhelin

puh. 0200 80000, avoinna ma-pe 7-22, la-su 9-17

ulkomailta puh. +358 10 45 66100

Sähköauton lataus, aurinkopaneelit, Smart Living, Fiksu, Lähisähkö

puh. 0200 99330, avoinna ma-pe 8-17

ulkomailta puh. +358 10 45 66260

Kaukolämpö sopimukset

puh. 0200 19009, avoinna ma-pe 8-14

ulkomailta puh. +358 10 4529456

Kaukolämmön häiriöt 24 h

puh. 0800 1 90090

Fortum tunnuslukuja

Vuonna 2019:

Liikevaihto: 5,4 miljardia euroa

Liikevoitto: 1110 miljoonaa euroa

Työntekijöitä: 8200

Liiketoimintaa: 10 eri maassa