Väre

Väre on suomalainen sähköyhtiö, joka muodostui vuonna 2018, kun Kuopion Energia, Jyväskylän Energia, Savon Voima sekä Lappeenrannan Energia yhdistyivät. Vuodesta 2019 alkaen näiden kaikkien yhtiöiden asiakkaat siirtyivät sähköenergian osalta yhden ja saman sähköyhtiön asiakkaaksi. 

Kaikki neljä yhtiötä jäivät kuitenkin toimimaan edelleen paikallisina sähköverkkoyhtiöinä. Kuopion Energia, Jyväskylän Energia, Savon Voima ja Lappeenrannan Energia vastaavat edelleen alueidensa sähkönsiirrosta, sähköverkoston kehityksestä, kunnossapidosta sekä ylläpidosta. Sähkönsiirron lisäksi paikallisyhtiöillä on hoidossa alueiden kaukolämpötoiminta, vesiliiketoiminta sekä kaasuliiketoiminta.

Väreellä on Suomessa jo yli 250 000 asiakasta ja Väreeltä voi ostaa sähköä ympäri Suomen. Sähkön lisäksi tarjolla on aurinkosähkö palveluja ja sähköauton latauspalveluja.

Väre panostaa yhtiönä asiakaspalveluun ja asiakaslähtöisyyteen. Tavoitteena on tarjota selkokielisiä sähkösopimuksia ja läpinäkyvää hinnoittelua. Väreen missiona on saada asiakkaalleen sujuva arki.

Väre sähkösopimus

Väre Energia myy sähköä monilla erilaisilla sähkösopimuksilla. Paras sähkösopimus löytyy vertailemalla huolellisesti eri vaihtoehtoja. Haluatko ostaa jatkuvaa sähköä vai pörssisähköä? Haluatko panostaa vihreään sähköön tai lähisähköön? Entä miellyttääkö sinua enemmän määräaikainen sähkösopimus vai haluatko, että sopimus on toistaiseksi voimassa oleva?

Väreeltä saa sähkösopimuksen kerrostaloon, rivitaloon tai omakotitaloon. Myös Väreen opiskelijasähkö on suosittu sähkösopimus opiskelijalle. Sähkösopimus on helppoa tehdä netissä ja Väre hoitaa vanhan sähkösopimuksen irtisanomisen.

Jos haluat budjetoida sähkölaskun aina etukäteen, niin tasahintainen Kuukausisähkö on sinulle paras sähkösopimus. Jos haluat panostaa sähkömarkkinoiden seuraamiseen ja saada halvimmat sähkötunnit käyttöön, niin valitse silloin Pörssisähkö. Huolettomalle sähkönkäyttäjälle sopii parhaiten Jatkuva sähkö. Luonnonystävän valinta on luonnollisesti Vihreä sähkö ja pientuottajia tuet parhaiten valitsemalla Lähisähkön.

Väreen sähkön alkuperä

Väre hankkii kaiken myymänsä sähkön pohjoismaisesta Nordpool sähköpörssistä ja sähkön pientuottajilta. Vuonna 2019 Väre sähkön energialähteet olivat: 41% turve ja fossiiliset polttoaineet, 25 % uusiutuvat energialähteet ja 34 % ydinvoima.

Paras sähkötarjous muuttajalle

Jos olet muuttamassa pian, niin nyt on paras hetki kilpailuttaa sähkösopimus. Vertailemalla eri sähköyhtiöitä ja sähkösopimuksia sinulla on mahdollisuus saada paljon säästöä sähkölaskuun. Paras sähkötarjous löytyy erilaisiin sähkösopimuksiin tutustumalla ja omia kulutustottumuksia sekä käyttötarpeitaan miettimällä.

Väreellä on tarjolla muuttajan sähkötarjous, jossa uuteen kotiin muuttava saa ensimmäisen kuukauden sähköt ilmaiseksi.

Sähkösopimus uuteen kotiin kannattaa tehdä ajoissa, mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa, jotta sähköt ovat varmasti päällä uudessa kodissa heti muuttopäivänä. Sähkösopimus tehdään aina asiakkaan ja sähköyhtiön välille ja vuokrakotiin muuttavan on huomioitava, että yleensä vuokrasopimukseen ei sisälly sähköt.

Jos unohdat tehdä sähkösopimuksen ja tarvitset sähköt päälle heti, niin se onnistuu, mutta joudut maksamaan pikakytkentämaksun. Jos on kiire saada sähkösopimus heti, niin kannattaa ottaa yhteyttä Väreen asiakaspalveluun puhelimitse.

Sähköjen kilpailuttaminen on helpointa tehdä netissä. Se vie hieman aikaa, mutta maksaa kyllä itsensä takaisin pienentyneinä sähkömenoina. Kilpailuttamista varten tarvitset viimeisimmän sähkölaskusi, josta syötetään sähkönkulutus tiedot järjestelmään. 

Kuukausisähkö kerrostaloon

Paras sähkösopimus kerrostaloon on Kuukausisähkö. Se on huoleton valinta, sillä sähkökulut ovat vakiot eli sama summa maksetaan joka kuukausi. Tämä tuo elämään mukavasti ennakoitavuutta, kun ei aina tarvitse pelätä seuraavan sähkölaskun loppusummaa.

Kerrostalon sähkösopimus valitaan asunnon koon ja arvioidun kulutuksen mukaan. Väreellä on tarjolla eri kokoisia sähkösopimuksia kerrostaloon, näitä ovat XS, S, M, L ja XL sähköpaketit. Halvin sähkösopimus yksiöön on hinnaltaan 7 euroa kuukaudessa.

Pörssisähkö – hyödynnä halvimmat sähkötunnit

Väreen pörssisähkö on paras sähkösopimus sellaiselle, joka on valmis seuraamaan sähkömarkkinoita aktiivisesti. Pörssisähkö sopii myös kaikille, jotka pystyvät sopeuttamaan sähkön kulutustaan päivän halvimmille sähkötunneille, kuten esimerkiksi sähkölämmittäjille tai vapaa-ajan asunnolle. 

Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain. Väreen energiasovellus Väppi on kätevä apuväline hinnan seuraamisessa, sillä se ilmoittaa tulevista sähkön hintapiikeistä ajoissa.

Väre Jatkuva sähkö

Jatkuva sähkösopimus on voimassa aina ja se sopii huolettomille sähkön kuluttajille. Jatkuvan sähkösopimuksen sähkön hinta päivittyy aina kolmen kuukauden välein markkinahintojen mukaan. Tämä sopimus tarjoaa kuluttajalle turvaa isompien sähkön hintojen muutosten varalle, mutta toisaalta se ei mahdollista pienestä sähkön hinnan halpenemisesta hyötymistä.

Väreen Vihreä Sähkö – pienempi hiilijalanjälki

Pienen ilmastoteon tekeminen on helppoa ostamalla vihreää sähköä. Väreen tarjoama Vihreä sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa, joka on alkuperätakuilla varmennettua. Sen hiilidioksidipäästöt ovat täysin nolla. Väreen ekosähkö on tuotettu tuulisähköllä, vesivoimalla ja bioenergialla.

Vihreä Sähkö on mahdollista ostaa lisäpalveluna kaikkiin Väre sähkösopimuksiin. Sen hinta on alkaen 1 euro per kuukausi. Lisäpalvelun saa myös uusien sähkösopimusten lisäksi myös kaikkiin voimassa oleviin Väre sähkösopimuksiin. Luontoystävällisen sähkön ostaminen on helppoa Väppi-sovelluksella tai Väreen asiakaspalvelusta netistä.

Väreen Lähisähkö – sähköä läheltä

Lähisähkö on Väreen tarjoama lisäpalvelu, joka on saatavana kaikkiin sähkösopimuksiin. Maksamalla hieman lisähintaa, voit varmistaa sen, että ostamasi sähkö on peräisin lähellä olevalta pientuottajalta. Lähisähkö on aina ympäristöystävällistä ja 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

Määräaikainen sähkösopimus vai toistaiseksi voimassaoleva sopimus?

Väreen määräaikainen sähkö on hinnaltaan edullisempi vaihtoehto, koska asiakkaan sitoutuessa pidemmäksi aikaa, voidaan tarjota sähköä edullisemmin. Väreen määräaikaiset sähkösopimukset ovat kestoltaan 1, 2 tai 3 vuotta. 3-vuotinen sopimus on kaikista halvin vaihtoehto.

Toistaiseksi voimassaoleva sopimus on huoleton vaihtoehto, koska sopimuksen voimassaoloa ei tarvitse erikseen miettiä. Sopimuksen voi myös irtisanoa tarvittaessa helposti. Irtisanomisaika on yleensä 14 vuorokautta.

Lisäpalvelut Vaihtoturva ja Hintakatto

Maksamalla sähkölaskusta muutaman euron lisää per kuukausi, voit hankkia sähkösopimukseesi Vaihtoturvan. Se antaa mahdollisuuden vaihtaa sähkösopimusta kesken sopimuskauden. Tämä on arvokas lisäpalvelu esimerkiksi silloin, kuin sähkön hinta laskee tuntuvasti kesken määräaikaisen sopimuksen.

Hintakatto maksaa kolme euroa lisää per kuukausi, mutta on hyvä suoja pörssisähkön hinnan äkillisiltä hintapiikeiltä. Hintakatto on sama asia kuin asuntolainan korkokatto. Jos pörssisähkön hinta nousee yli ennalta määritelly rajan, niin ylimenevää osaa ei tarvitse itse maksaa.

Sähkösopimus opiskelijalle

Väreen opiskelijan sähkösopimus antaa opiskelijalle ensimmäisen kuukauden sähköt ilmaiseksi. Väreen Vihreä Kuukausisähkö on opiskelijalle räätälöity sähkösopimus, jossa maksetaan kuukausittain aina sama summa. Kuukausisopimus valitaan vaihtoehdoista XS, S tai M ennustetun sähkön käytön mukaan. XS on yleensä halvin sähkösopimus yksiöön, mutta jos yksiössä on lattialämmitys tai sauna, niin paras sopimus on S-kokoinen. Väreen opiskelijasähkö on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ja sähkö on 100 % uusiutuvilla energialähteillä tuotettua.

Edut asiakkaalle

Väreen energia-aplikaatio eli Väppi mahdollistaa helpon sähkönkulutuksen seuraamisen kaikille Väreen asiakkaille. Väppi ilmoittaa samantien, jos kulutus yhtäkkiä poikkeaa totutusta tai jos sähkön hinta vaihtuu.

Väre antaa kaikille sähkö asiakkailleen Avainvakuutuksen ilmaiseksi. Avainvakuutus auttaa silloin, jos avaimet unohtuvat kotiin tai ne häviävät.

Väre tarjoaa myös Kodin lisäturvan kaikille asiakkailleen ilmaiseksi. Lisäturva korvaa vahingon sattuessa kotivakuutuksen omavastuuosuuden.

Väre kokemuksia on jo kertynyt monelle asiakkaalle ja yhtiön mukaan asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Väreen mukaan 75 % asiakkaista kertoi saaneensa Väreeltä paremman sähkötarjouksen, kuin mitä heidän edellinen sähkösopimuksensa oli.

Aurinkopaneelit

Jos asut omakotitalossa ja haluat saada säästöä sähkölaskuusi, niin kannattaa harkita aurinkopaneelien hankkimista. Aurinkopaneelit tuottavat sähköä ympäri vuoden myös pilvisinä päivinä. Jos sähköä tulee yli omien tarpeiden, niin ylijäämäsähkön voi myydä takaisin Väreelle. Myyty sähkö hyvitetään sähkölaskulla.

Aurinkopaneelien hankinta on helppoa, kun tilaat asennuksen kokonaispakettina Väreeltä. Saatavana on kuluton ja koroton rahoitus aina siihen saakka, kunnes aurinkopaneelit tuottavat sähköä.

Sähköautojen lataus

Sähköautot ovat yleistyneet Suomessa valtavasti parin viime vuoden aikana ja yhä useampi haluaa ladata sähköautoaan tai hybridiautoaan kotipihassa. Väre tarjoaa kotitalouksille sähköauton latauspisteen avaimet käteen toimituksella. 

Väreellä on myös Väre Lataus palvelu, joka mahdollistaa sähköauton latauksen liikenteessä pohjoismaisilla Charge & Drive Väre -latauspisteillä. Kaikkien sähköautoilijoiden tai hybridiautoilijoiden kannattaa ladata puhelimeensa Väre Lataus applikaatio, joka näyttää latauspisteiden sijainnit karttasovelluksessa.

Väre yhteystiedot

Puh. (03) 7773131, avoinna Ma-Pe 08-20 ja La 10-16

Sähköposti asiakaspalvelu@vare.fi