Tampereen Sähkölaitos Oy

Tampereen Sähkölaitos yrityksenä

Tampere Sähkölaitos Oy

Tampereen Sähkölaitos on tuottanut energiaa jo 130 vuoden ajan vuodesta 1888 saakka ja samalla luonut työpaikkoja Tampereelle ja Pirkanmaan seudulle. Yritys on moderni energiakonserni, joka tuottaa kotimaista energiaa ja panostaa vahvasti tulevaisuuden uudenlaisiin energiaratkaisuihin.

Tampereen kaupunki omistaa Tampereen sähkölaitos konsernin ja siihen kuuluvat myös Tampereen Sähköverkko Oy sekä Tampereen Vera Oy. Lisäksi vuonna 2012 perustettiin Tammervoima Oy, joka on Sähkölaitos-konsernin tytäryhtiö. Sen toinen omistaja on Pirkanmaan Jätehuolto Oy.

Tampereen Sähkölaitos Oy on voittanut kaksi kertaa kaukolämpö-alan palkinnon sen johdosta, että dialogi asiakkaiden kanssa on rohkeaa. Asiakaslähtöisyyteen kiinnitetään paljon huomiota ja keskitytään tuottamaan palveluita joita asiakkaat haluavat.

Tampereen sähkölaitoksen sähkösopimusasiakkaille on tulossa monia uudenlaisia elämää helpottavia palveluita. Tulevaisuudessa sähkö-, lämpö- ja jäähdytysverkot tulevat keskustelemaan älykkäästi keskenään ja niiden palvelut tulevat yhdistymään.

Sähkösopimus Tampereen Sähkölaitokselta

Edullinen sähkösopimus Tampereelle löytyy parhaiten vertailemalla erilaisia sopimusvaihtoehtoja ja peilaamalla niitä omiin sähkönkulutus tarpeisiinsa. Halvin sähkösopimus ei välttämättä ole paras vaihtoehto, sillä esimerkiksi yksiöön kannattaa valita erilainen sopimus kun omakotitaloon. Kodin lämmitysmuoto esimerkiksi vaikuttaa suuresti sähkölaskuun.

Usein tarjolla on erilaisia sähkökampanjoita ja jos sinulla on kampanjakoodi, kannattaa se hyödyntää. Paras sähkötarjous koskee yleensä määräaikaista sähkösopimusta.

Opiskelijat saavat alennusta sähkösopimuksesta, joten jos olet opiskelija niin kannattaa esittää opiskelijakortti. Opiskelijasähkö on yleensä muutaman prosentin edullisempaa kuin paras sähkötarjous.

Kannattaa huomioida, että sähkön siirtohinta Tampereella on kaikille sama. Ainoastaan sähkön myyntihinnat eroavat toisistaan. Tampereen seudulla sähkön siirtohinta muuttuu kaupungin rajojen tuntumassa, koska siellä sähkön siirrosta huolehtii Elenia eikä Tampereen sähkölaitos.

Määräaikainen sähkösopimus

Lähisähkö Puu

Lähisähkö Puu sopii asiakkaille joiden sähkön kulutus on vuodessa alle 100 000 kWh.

Sähkö on peräisin Tampereen Naistenlahden voimalaitoksesta ja se on tuotettu paikallisten metsien hakkuujäämistä. 

Lähisähkö Tammerkoski

Lähisähkö Tammerkoski on vesisähköä, joka on tuotettu Tammerkosken vesivoimalla. Tämä Suomen ensimmäinen vesivoimalaitos on toiminut jo vuodesta 1891. Lähisähkö-sopimuksen voi tehdä jos oman kodin sähkönkulutus on alle 100 000 kWh vuodessa. 

Lähisähkö Tuuli

Tuuli on tuotettu tuulivoimalla ja tuulisähkö on peräisin Porin, Kalajoen ja Raahen tuulipuistoista.Lähisähkö Tuuli -sopimuksen voi tehdä jos sähkön vuosikulutus on alle 100 000 kWh. 

HyötyEnergia

Sekajätteen kierrättäminen mahdollistaa hyötysähkön tuottamisen. Hyötyenergia on todellinen ympäristön ystävän valinta, sillä sen saamiseksi poltetaan vuodessa jopa yli 160 000 tonnia sekajätettä pois luontoa kuormittamasta. Tämän sähkösopimuksen voi tehdä jos sähkönkulutus on alle 100 000 kWh vuodessa. 

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus

Kestosähkö

Kestosähkö on helppo sähkösopimus, jonka hinta on aina markkinahintojen tasalla. Sähkön hinta päivittyy neljä kertaa vuodessa maailman sähkön hintojen mukaan. Kestosähkö -sopimuksen haltijat pääsevät hyötymään sähköhintojen alenemisesta ja hintoja ei kuitenkaan tarvitse seurata omatoimisesti. Kestosähkö on tuotettu vesivoimalla.

Tuntisähkö

Tuntisähkö on vesisähköä, jonka hinta perustuu jatkuvasti vaihteleviin markkinahintoihin. Tuntisähkö sopii kaikille, joilla on mahdollisuus säädellä sähkönkäyttöään tuntikohtaisesti. Vuorokauden jokainen tunti on hinnoiteltu erikseen ja hinnat muuttuvat sähkön markkinoiden mukaan.

Vesisähkö

Vesisähkö sopii kerrostaloon, rivitaloon sekä omakotitaloon. Se on tuotettu vesivoimalla ja sopii kaikille, joiden sähkönkulutus on alle 100 000 kWh vuodessa.

Tampereen Sähkölaitos Oy:n sähkön alkuperä

Tampereen sähkölaitos ostaa myymänsä sähkön Nordpool-sähköpörssistä, kuten moni muukin suomalainen sähköyhtiö. 

Vuonna 2019 kuluttajille myydystä Tampereen sähköstä noin 93 % oli tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä eli vedellä, tuulella tai puuperäisillä polttoaineilla. Loput 7 % oli tuotettu Tammervoiman hyötyvoimalassa sekajätteellä.

Tampereen Sähkölaitos Oy ei käytä ydinvoimaa eikä kivihiiltä kuluttajilleen myymässä sähkössä.

Vuonna 2019 suuryrityksille myydyn sähkön alkuperä jakautui seuraavasti: Uusiutuvat energialähteet 65%, Ydinvoima 18% ja turve sekä fossiiiliset energialähteet 16%.

Sähkön alkuperä todennetaan virallisilla alkuperätakuilla.

Hyviä etuja asiakkaalle

Tampereen Sähkölaitoksen asiakkaana saat sähköstä S-bonusta jopa 5 %. Sinun on helppoa seurata omaa sähkönkulutustasi verkkopalvelusta silloin kun itse haluat. Mikäli kysymyksiä herää, saat vastauksen verkkopalvelusta nopeasti.

Tampereen sähköverkko

Tampereen sähköverkko päivystää 24/7 ja valvoo sähköverkkojensa tilaa. Jos havaitsee omassa sähköverkossaan vikaa, niin vikailmoitus kannattaa tehdä samantien numeroon 0800 90171. Sähköverkon nettipalvelusta näkee myös samantien kartalta mahdolliset sähkönjakeluhäiriöt. Myös suunnitellut sähkönjakelun keskeytykset Tampereen seudulla näkyvät palvelusta.

Miten Tampereen Sähkölaitoksen sopimus irtisanotaan?

Jos haluat päättää sähkösopimuksen, se onnistuu helposti soittamalla sähkölaitoksen asiakaspalveluun. Jos sähkösopimus on toistaiseksi voimassa oleva, on irtisanomisaika kaksi viikkoa. Jos sähkösopimus on määräaikainen, saa sen irtisanoa sopimuksen määräajan päättymisen jälkeen. 

Muuton yhteydessä sähkösopimuksen osoitteen saa vaihdettua helposti asiakaspalvelun kautta. Kun muutto on tulossa kannattaa kilpailuttaa oma sähkösopimus, jotta varmistaa edullisimman sähkön hinnan uuteen kotiin.

Aurinkopaneelit

Tampereen Sähkölaitos toimittaa luotettavasti aurinkopaneelit kotiisi avaimet käteen toimituksena. Nykyisin on myös suosittua asennuttaa aurinkopaneelit kesämökille. Aurinkopaneelien hinta riippuu paneelien määrästä ja tarjolla on erilaisia paketteja. Aurinkopaneelit pienentävät sähkölaskua huomattavasti ja niiden hankintahinnan voi saada takaisin muutamassa vuodessa. Aurinkopaneelien asennuksesta saa kotitalousvähennyksen.

Sähkissponssi

Urheiluseurat ja muut paikalliset yhdistykset voivat hakea toimintaansa sähkissponssia sponsoroimaan rahallisesti toimintaansa. Tukea myönnetään Sähkölaitoksen päätöksen mukaan ja ohjelmaan pääsee kerrallaan noin kymmenen yhdistystä. Katso lisätietoa https://www.sahkolaitos.fi/asiakaspalvelu/sahkissponssi/ohjeet/.

Tampereen Sähkölaitos asiakaspalvelu yhteystiedot:

Sähkön myyntisopimukset ja sähkön laskutus p. 020 630 3000

Sähkön siirtosopimukset ja sähkön laskutus p. 020 630 3610  

asiakaspalvelu@sahkolaitos.fi

Asiakaspalvelu on avoinna ma-pe klo 0800-2000 ja la 0900-1600

Vikapalvelu 24/7 p. 0800 90171

Tampereen Sähkölaitos tunnusluvut

Vuonna 2019:

Liikevaihto 288 miljoonaa euroa

Liiketulos 46,5 miljoonaa euroa

TIlikauden tulos 29,1 miljoonaa euroa

Työntekijöitä suoraan: 382 henkilöä

Työntekijöitä välillisesti 350 henkilöä