Vuokra-asunnot Tampereella

Tampere on Pirkanmaan keskus ja Suomen kolmanneksi suurin kunta, jossa lähes puolet asukkaista asuu vuokralla. Tampereella on erittäin hyvä sekä monipuolinen vuokra-asuntotarjonta. Kaupungissa on yhteensä noin 57 500 vuokrakotia. 

Tampereen vuokrattavat asunnot ovat niin vapaarahoitteisia kuin myös valtion arava- tai korkotukilainalla rahoitettuja asuntoja eli ARA vuokrakoteja. Vapaarahoitteisessa vuokra-asunnossa voi asua kuka vain ilman tulo- tai varallisuusrajoja. ARA-rahoitetuissa kohteissa asukkaat valitaan sosiaalisin perustein ja varallisuusrajoja noudattaen. 

Tampereen kaupungin asunnot haetaan suoraan asuntoja vuokraavilta yrityksiltä tai yhteisöiltä. Tutustu tästä vuokra-asuntoja Tampereelta vuokraaviin yrityksiin:

Tampereen Vuokra-asunnot Oy

TVA on luotettava vuokranantaja, jolla on noin 3000 vuokrakotia eri puolilla kaupunkia. Heti vapaat asunnot Tampereelta löytyvät www.tampereenvuokra-asunnot.fi. Tarjolla on niin yksiöitä, kaksioita kuin suuria perheasuntojakin.

TVA asuntoja löytyy seuraavilta alueilta Tampereelta: Härmälä, Hatanpää, Järvensivu, Kaleva, Lentävänniemi, Linnainmaa, Nekala, Pappila, Puu-Tammela, Rantaperkiö, Tesoma ja Viinikka.

VTS-kodit Tampereen Vuokratalosäätiö

VTS kodit on Tampereen seudun suurin vuokranantaja, jonka asunnoissa asuu tällä hetkellä noin 17000 tamperelaista. Heidän vapaat vuokrakodit löytyvät www.vts.fi.

YH Kodit Oy 

YH kodit omistaa noin 8000 vuokra- ja asumisoikeusasuntoa Tampereella ja Pirkanmaan seudulla sekä Turussa. YH-kodit panostaa asumispalveluiden kehittämiseen yhdessä asukkaiden kanssa ja järjestää myös yhteisiä tapaamisia kuten perinteinen Särkänniemi päivä aina kesäkuussa.

Tampereen Santalahti on YH-kotien tämän hetkinen suurin rakennusprojekti, jonne on valmistunut jo yli 400 uutta vuokrakotia. Myös Haukiluomaan valmistuu loppuvuodesta 2020 uusia kerrostalovuokra-asuntoja. Lisäksi vuonna 2025 valmistuu Tikkutehtaalle, Pahvitehtaalle sekä Pisparantaan 1500 uutta asuntoa. Pidemmän tähtäimen suunnitelma on myös vuokrakerrostalon rakentaminen Hervantaan. 

https://www.yhkodit.fi/

Lumo asunnot 

VVO vuokrakodit on nykyään Lumo kodit. Lumo asunnot Tampereelta tarjoaa laadukasta asumista ympäri Tamperetta. Keskusta, Amuri, Härmälä, Hervanta, Pohtola, Vuores, Lukonmäki, Lielahti Kaukajärvi, Tammela, Turtola, Niemenranta, Hatanpää, Kaleva ja Nekala ovat alueita, joista löydät Lumo vuokrakodit. 

Suurin osa Lumo-kodeista Tampereella on vuokrattavissa heti itse verkkokaupasta ja vuokravakuus on nolla euroa. Lisäksi Lumo tarjoaa asukkaalleen tyytyväisyystakuun, joka mahdollistaa tarvittaessa vuokrasopimuksen perumisen ilman kuluja henkilökohtaisella asuntoon tutustumiskäynnillä.

Kotisivut: https://lumo.fi/vuokra-asunnot/Tampere

M2 kodit

M2 kodit on Y-säätiö-konsernin omistama yhtiö, joka on keskittynyt ARA-vuokra-asuntoihin. Yhtiö haluaa tarjota edullisia vuokra-asuntoja, jolloin asukkailta säästyy rahaa muuhunkin kuin asumiseen.

M2-kodeilta löytyy vuokrakoteja Tampereen eri alueilta. Kaukajärvi, Hervanta, Kalkku, Rantaperkiö ja Härmälä ovat mm. M2 kotien asuinalueita. Lisäksi Lempäälään hieman Tampereen ulkopuolelle on juuri rakenteilla uusi vuokrakerrostalo, jonka vapaat vuokra-asunnot tulevat haettavaksi parin vuoden päästä.

Kotisivut: https://m2kodit.fi/

Tampereen asuntotori

Tampereen asuntotori on paikka, josta löytyy monipuolisesti Tampereen vuokra-asunnot. Siellä sijaitsee monta eri vuokranvälitys palvelupistettä, kuten VTS-kodit, Tampereen Vuokra-asunnot Oy, ja Tampereen Kotilinnasäätiö

Sato asunnot Tampereelta https://www.sato.fi/fi/kaupunki/Tampere

Sato vuokraa asuntoja monipuolisesti Tampereelta. Satolla on vuokrattavana niin kaupunkikoteja keskustasta kuin perheasuntoja lähiöistä.

AVO asunnot Tampereelta

Pirkanmaan Avo-Asunnot Oy vuokraa korkotuettuja vuokra-asuntoja Pirkanmaan seudulla. Heillä on asuntoja Tampereella, Pirkkalassa, Ylöjärvellä, Nokialla, Kyröskoskella ja Lempäälässä.

Kotisivut: https://www.avoasunnot.fi/

Vuokraovi.com

Vuokraovi.com nettisivusto näyttää Tampereen vapaat yksityiset vuokra-asunnot. Palveluun voi jättää ilmoituksen kuka tahansa, joka antaa asuntonsa vuokralle Tampereelta. Vuokra-asuntoa voi hakea ruksimalla sivustolta tärkeimmät hakukriteerit kuten yksiö/kaksio/kolmio sekä oman minimivuokransa tai maksimivuokransa.

Vuokravälitysyritykset Tampereella

Tampereella toimii myös usea vuokravälitystoimisto, joista voi kysellä vapaita yksityisten vuokraamia asuntoja. Tässä muutamia paikallisia kiinteistövälittäjiä:

https://www.asuntopalvelukarjalainen.com/vuokravalitys/

https://www.ovv.com/toimipisteemme/tampere/

https://www.realiaasuntovuokraus.fi/vuokra-asunnot/tampere

http://www.kkvuokrauspalvelu.fi/

Opiskelijat – vuokra-asuntoja vain opiskelijoille ja nuorille

Opiskelijan asunnot Tampere

TOAS Asunnot – Tampereen opiskelija-asuntosäätiön kodit

Noin neljännes Tampereen opiskelijoista asuu TOAS:n vuokrakodissa. Tarjolla on soluasuntoja, yksiöitä, perheasuntoja ja myös kimppakämppiä ympäri Tamperetta. 

Yleensä soluasunnon saa heti, mutta yksiö Tampereelta kestää puoli vuotta – vuoden. TOAS soluasunto tai TOAS yksiö on monen nuoren ensimmäinen asunto Tampereella. Kalustettu soluhuone on myös yksi mahdollisuus asua, kun aloittaa opiskelun Tampereella.

Kotisivut: https://www.toas.fi/

POAS asunnot – Pirkan Opiskelija-asunnot Oy 

POAS on Tampereen kaupungin omistama osakeyhtiö, joka omistaa noin 30 opiskelijoille vuokrattavaa kotia hyvien kulkuyhteyksien päässä kouluista. POAS asunnon voi vuokrata toisen asteen opiskelija tai alle 30-vuotias nuori. 

POAS asuntojen asuinalueet ovat: Hervanta, Hallila, Kaukajärvi-Annala, Härmälä, Petsamo, Tammela, Ruotula, Ristinarkku, Vihilahti ja Peltolammi.

Kotisivut: https://poas.fi/

Tampereen seudun Nuorisoasunnot Ry / Kiinteistö Kullervo 

Tampereen seudun nuorisoasunnoilla on vuokrakoteja keskustassa ja Puu-Tammelassa. Asunnot vuokrataan 18-29 -vuotiaille nuorille, lapsiperheille ja pariskunnille. Vuokrasopimukset ovat aina määräaikaisia kuukauden irtisanomisajalla.

Kotisivut: http://www.tasna.fi/

Opiskelijantampere.fi

Opiskelijan Tampere on nettisivusto, jossa yksityiset vuokranantajat voivat ilmoittaa vapaista vuokrakämpistä opiskelijoille. Sivustolta löytyy vuosittain tuhansia vapaita huoneita ja asuntoja. Sivusto tarjoaa myös paljon käytännön tietoa sekä alennuksia opiskelijalle.

Vuokra-asunnot senioreille

Seniorivuokra-asunnot Tampereella vuokraa Tampereen Kotilinnasäätiö. Kotilinnasäätiö Tampereen vapaat vuokra-asunnot löytyvät www.kotilinna.fi tai Asuntotorilta Tampereen keskustasta. Asuntoja on tällä hetkellä noin 1600 kpl ja ne sijaitsevat 22 eri kohteessa Tampereella.

Säätiö toimii itsekannattavuusperiaatteella, joten se ei saa toimintaansa julkista tukea. Vuokrat on mitoitettu niin, että toiminta on taloudellisesti tasapainoista. Asukkaiden on tultava toimeen itsenäisesti, mutta he voivat halutessaan käyttää Kotilinnan yhteistyökumppaneiden palveluita.

Vuokrahinnat Tampere

Vuokrataso Tampereella vaihtelee riippuen asuinalueesta. Tampereen vuokrattavat kerrostaloasunnot eroavat hinnaltaan toisistaan maksimissaan kuusi euroa neliöltä riippuen asuinalueesta. Uudiskohteet ovat kalliimpia kuin vanhemmat asunnot, joten voimakas uudisrakentaminen tietyllä alueella nostaa alueen keskimääräisiä neliövuokrahintoja.

Aamulehden tekemän tutkimuksen mukaan Tampere on Helsingin jälkeen Suomen kallein kaupunki asua. Yksiön neliövuokra Tampereella on keskimäärin 17 euroa kuussa, kaksion neliövuokra on 13 euroa kuussa  ja kolmion neliövuokra on 12 euroa kuukaudessa.

Tampereen kalleimmat ja halvimmat asuinalueet

Kalleimmat yksiöt Tampereella sijaitsevat perinteisesti keskustassa, Tammelassa, Hämeenpuistossa, Kaupissa ja Vuoreksessa. Niiden neliöhinnat ovat 19-21 euroa kuukaudessa. Eli 30 neliön yksiön hinta on noin 630 euroa kuussa. 

Vielä hetki sitten Multisilta oli Tampereen edullisinta aluetta, mutta nyt uudisrakentamisen myötä se on noussut yhdeksi Tampereen kalleimmista alueista. Vuokrayksiö Multisillasta maksaa keskimäärin 22,5 euroa per neliö.

Tampereen halvimmat yksiöt löytyvät kauempaa Tampereen keskusta esimerkiksi Tesomalta, Tohlopista, Lentävänniemestä, Multisillasta ja Myllypurosta. Niissä vuokrayksiön neliöhinta on noin 15 euroa kuussa eli 30 neliön asunnon kuukausivuokra on noin 450 euroa kuussa.

Vuokrakaksiot Tampereella ovat edullisimmillaan Lamminpäässä, jossa kaksion neliövuokra on noin 11 euroa. Kallein kaksion neliövuokrahinta Tampereella on postinumero 33180 eli alue johon kuuluu Lapinniemi ja Ranta-Tampella. Hinta siellä on noin 20 euroa per neliö.

Vuokrakolmiot Tampereella ovat edullisimmillaan Multisillassa ja Hervannassa.

Raitiovaunulinja Tampereella 

Tampereelle rakennettava raitiovaunulinja tulee varmasti nostamaan vuokrahintoja raitiovaunulinjan varrella sijaitsevilla alueilla. Nyt jo on nähtävissä merkkejä siitä, että alueilla joille raitiovaunua suunnitellaan on vuokra-asuntojen kysyntä nousussa.

Asumisoikeusasunnot Tampere

Asumisoikeudessa yhdistyvät vuokra-asumisen ja omistusasumisen parhaat puolet. Asokodin saa maksamalla 15 % kodin hankinta-arvosta. Tampereella on useita asumisoikeusasuntoja tarjoavia yrityksiä, joita voi hakea kun on hankkinut ensin asokodin järjestysnumeron. 

ASO Tampere kodit löydät seuraavilta yrityksiltä:

Asokodit

Asuntosäätiön asumisoikeusasunnot Tampereella sijaitsevat monessa eri kohteessa muun muassa Kaukajärvellä, Lintulammella, Härmälässä, Hallilassa, Haapalinnassa, Linnainmaalla, Holvastissa, Lapinniemessä, Turtolassa ja Santalahdessa. 

Asuntosäätiöllä on hyvät asiakasedut sekä pitkäaikaisesta asiakkuudesta palkitseva järjestelmä. Asokodeilla on myös kätevä Asovaihtopörssi, joka mahdollistaa asokodin vaihtamisen helposti Tampereen sisällä tai tarvittaessa toisesta kaupungista.

Kotisivut: https://www.asuntosaatio.fi/

AVAIN Asumisoikeus Oy

Tesoma ja Vuores Tampereella ovat Avainasuntojen asumisoikeuskohteita. Avain Asumisoikeus on suomalainen konserni, joka tarjoaa turvallista asumista ja laajan valikoiman asuntoja ympäri Suomea.

Kotisivut: https://avainasunnot.fi/

TA-Asumisoikeus Oy

TA on valtakunnallinen toimija, joka tarjoaa asumisoikeusasuntoja myös Tampereen alueella. Heillä on esimerkiksi on tällä hetkellä rakenteilla Tampereelle Suomen suurin puukerrostalo Tampereen Vuorekseen Isokuusi alueelle. Sinne valmistuu yli 100 asumisoikeusasuntoa, jotka ovat pian haettavissa.

Kotisivut: https://ta.fi/

YH kodit Oy

YH-kodeilla on asumisoikeusasuntoja Tampereella muun muassa Linnainmaalla, Muotialassa, Hervannassa, Kalkussa, Epilässä, Annalassa, Tohlopissa, Koivistonkylässä, Vuoreksessa, Raholassa, Hatanpäässä, Pappilassa ja Lentävänniemessä.

Kotisivut: https://www.yhkodit.fi/asumisoikeusasunto/

Senioriasumisoikeusasunnot Tampereella ovat tällä hetkellä todella kysyttyjä. Niitä voi kysellä asumisoikeusasuntoja tarjoavilta yrityksiltä.

Uudiskohteet Tampereella

Tampereella on viime vuosina rakennettu paljon uusia asuntoja hyvien kulkuyhteyksien päähän keskustasta. Uudiskohteet sijaitsevat muun muassa Kalevassa ja Raholassa. 

Tampereen opiskelija-asuntosäätiöt ovat myös lisänneet asuntomääriään tuntuvasti ja esimerkiksi TOAS rakennutti vuonna 2016 jopa 300 uutta opiskelija asuntoa.

Uusien kerrostaloasuntojen keskikoko Tampereella on tutkimusten mukaan pienentynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana 13 neliömetriä. Vuonna 2018 uusien asuntojen keskikoko oli 42 neliömetriä ja sama luku vuonna 2007 oli 55 neliötä.

Tampereen uudisrakentaminen on herättänyt vilkasta keskustelua puolesta ja vastaan. Osa on sitä mieltä, että on turha rakentaa pieniä koppeja asunnoiksi, mutta osa puolustaa pienempiä asuntoja Tampereen suurella opiskelijamäärällä.

Kun muutat vuokra-asuntoon Tampereella, niin muista tehdä osoitteenmuutos sekä sähkösopimus uuteen osoitteeseesi.

Katso myös Tampereen omistusasunnot ja myytävien asuntojen välittäjät