Siivous

Kun pidät kodin kunnossa ja siistinä, jää sinulle enemmän aikaa tärkeimpiin asioihin. Myös muutto sujuu huomattavasti nopeammin, kun tavarat ovat järjestyksessä ja niitä ei ole ainakaan liikaa.

Vaikka et olisi juuri nyt muuttamassa, niin kannataa omaa kotia jo järjestellä samalla asenteella. Yksi hyvä ratkaisu on tehdä pieniä järjestelyitä ja päästä eroon ylimääräisestä tavarasta.

Jos olet juuri muuttamassa uuteen asuntoon, niin kannattaa käydä läpi mistä kaikista tavaroista voisit luopua juuri nyt.

Muuton yhteydessä täytyy ainakin vanha asunto käydä läpi ja tehdä muuttosiivous. Voit lukea helpot ohjeet muuttosiivoukseen täältä. Sieltä löydät vinkit esimerkiksi WC-pöntön puhdistamiseen tai pinttyneen lieden puhtaaksi saamiseen helposti ja nopeasti. Ne kun yleensä jäävät vanhaan asuntoon seuraavien asukkaiden iloksi.

Ehkä olet jo muuttanut nykyiseen kotiisi, mutta et halua enää asua samojen tavaroiden keskellä tai et tiedä mihin ne kaikki saisi mahtumaan uudessa kodissa.

Konmari, minimalismi ja kuolinsiivous

Radikaalein ja nopein tapa luopua ylimääräisestä on Konmari-metodi. Lue lisää tästä suuren suosion saaneesta järjestelytavasta ja valitse sinulle parhaiten sopivat keinot omien tavaroiden läpikäymiseen. Voit aloittaa perehtymisen vaikka rennosti lukemalla Konmari-kirjat tai kuuntelemalla niitä äänikirjoina.

Toinen helposti lähestyttävä tavaroiden karsimistapa on tehdä kuolinsiivous – siis kun olet vielä elossa. Ajatuksena on tässä on, että heitetään pois kaikki mitä ei haluta jättää perinnöksi ja muiden siivottavaksi. Usein meillä kaikilla on turhia ja arvottomia esineitä vain omaksi iloksi säästettynä. Voit siis luopua niistä jo hyvissä ajoin etukäteen.

Kaikki ylimääräiset tavaroiden karsimiset tuovat yleensä onnea ihmisten elämään ja tasapainoa sekä rauhallisuutta omaan arkeen. Yksi taiteen suuntaus on myös tullut ihmisten elämään ja kodin järjestelyyn.

Minimalismi nimensä mukaisesti keskittyy kaikkein olennaisimpaan ja siitä on karsittu turhat ylimääräiset rönsyt.

Minimalistinen elämäntapa ja sisustus kiinnostaa yhä useampia ja siinä säästää aikaa sekä rahaa, kun elämäänsä ei kuluta hankkimalla aina uutta tavaraa ympärilleen.

Siivousvinkkejä on loputtomasti, mutta parhaimpaan lopputulokseen pääset kun oikeasti karsit ylimääräisen pois kotoa jolloin ylimääräinen siivoaminen helpottuu. Jokaiselle tavaralle on oma paikka eikä kodin järjestämisessä kulu liikaa aikaa.

Lue lisää kodin järjestämisestä ja katso myös ammattilaisten vinkit oman kodin järjestykseen.