Kangasala

Sähkötarjous Kangasala

Sähkösopimus Kangasala

Kangasala on kaupunki, joka on osa Pirkanmaata ja Tampereen seutua. Sen viereiset kunnat ovat Valkeakoski ja Pälkäne. 

Kangasala on tehnyt uuden kaupunkistrategian vuodelle 2025 ja tavoitteena on saada sujuva arki, vahva elinvoima sekä hyvinvointi. Viisi arvoa, joiden mukaan Kangasala toimii ovat: avoimuus, edelläkävijä, luotettava, vastuullisuus ja turvallisuus.

Kangasalalla asuvat voivat valita vapaasti sen, että miltä sähköyhtiöltä ostavat sähköenergiansa. Eri sähköyhtiöt tarjoavat erilaisia sähkösopimuksia ja eri tavoin tuotettua sähköä. 

Jos asut Kangasalalla ja mietit, että voitko tehdä sähkösopimuksen, jossa sähkö on esimerkiksi pelkästään vihreää sähköä, niin se onnistuu. Jos mietit vain sitä, että mikä on halvin sähkösopimus Kangasalan alueella, niin se selviää tekemällä sähkösopimusten vertailua. Jokainen saa valita sähkösopimuksensa perusteeksi sen mitä itse haluaa.

Kangasala on melko harvaan asuttu kaupunki ja asukkaita siellä on 32 000 noin 870 neliökilometrin alueella. Kaupungin pinta-alasta jopa neljäsosa on vettä ja kaupungin alueella on yli sata järveä.

Kangasalan läpi kulkee harju, joka jakaa kaupungin kahteen erilaiseen osaan. Toisella puolella on tasaista peltomaisemaa Roineen rannoilla. Toisella puolella puolestaan on suurempia mäkiä, kuten Valkeavuori sekä Sahalahden Kaakonvuori ja järviä kuten Vesijärvi ja Längelmävesi..

Kirkkoharjun näkötorni on loistavat paikka saada hyvä käsitys Kangasalan harjuisista maisemista.

Sähkön hinta – mistä sähkölasku koostuu?

Sähkön hinta perustuu aina kahteen eri asiaan: sähköenergian hintaan sekä sähkönsiirron hintaan. Sähköenergian osuuden voi kilpailuttaa, mutta sähkönsiirron hinta Kangasalalla on aina sama riippumatta siitä, että miltä yhtiöltä sähkönsä ostaa. Kangasalalaisten täytyy maksaa sähkönsiirrosta Elenian hinnaston mukaan. Sähköenergiasta kannattaa pyytää sähkötarjous monelta eri sähköyhtiöltä, jotta saa parhaimmat alennukset. Sähköenergian ja sähkön siirron lisäksi sähkölaskulle tulee sähköverot.

Sähkönsiirto Kangasalalla

Kangasalalla sähkönsiirron hoitaa Elenia. Elenia vastaa sähköverkoston toiminnasta ja kunnossapidosta noin sadan kunnan alueella Keski-Suomessa, Kanta-Hämeessä, Päijät-Hämeessä ja Etelä-Pohjanmaalla sekä Pohjois-Pohjanmaalla. Elenialla on asiakkainaan noin 430 000 kotitaloutta, joista osa asuu Kangasalalla.

Sähkön kilpailutus Kangasalalla

Sähkön hinta kannattaa aina kilpailuttaa Kangasalalla, sillä se on paras tapa saada edullista sähköä. Paras sähkösopimus selviää tutkimalla eri vaihtoehtoja ja miettimällä omia sähkönkäyttö tottumuksiaan. Sähkösopimusten vertailu on helpointa tehdä internetissä.

Sähkösopimusten erot – mistä halvin sähkösopimus Kangasalalla?

Kun valitset sähkösopimusta, niin perehdy sopimusehtoihin huolellisesti. Haluatko toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen vai määräaikaisen sähkösopimuksen? Sähkön alkuperä vaihtelee yhtiöittäin ja voit valita itse, että haluatko suosia uusiutuvilla energialähteillä tuotettua sähköä, kuten aurinkosähkö, tuulisähkö, vesisähkö tai biomassaenergia? Vai haluatko mieluummin panostaa halpaan sähkön hintaan ja valita esimerkiksi ydinvoimalla tuotettua sähköä?

Kiinteähintainen sähkösopimus tuo sähkölaskulle ennustettavuutta, mutta ei yleensä ole halvin sähkösopimus. Pörssisähkö sopii kaikille, jotka ovat valmiita seuraamaan sähkön kulutustaan ja joilla on mahdollisuus optimoida sähkön käyttöään edullisimme hetkille.

Jos olet opiskelija ja asut Kangasalalla, niin kannattaa hyödyntää sähkösopimus opiskelijalle. Opiskelijat saavat nimittäin alennusta sähkön hinnasta lähes jokaiselta suomalaiselta sähköyhtiöltä.

Sähkösopimus omakotitaloon ei ole samanlainen kuin sähkösopimus kerrostaloon, sillä asumismuodosta riippuen kannattaa valita sellainen sähkösopimus, joka on paras sopimus juuri omaan asumismuotoon. Kerrostalossa, varsinkin yksiössä tai kaksiossa, sähkön kulutus on paljon vähäisempää kuin isossa omakotitalossa asuessa. Kerrostalossa voi huoleti valita esimerkiksi sellaisen sähkösopimuksen, jonka kuukausihinta on pieni ja sähkön kulutuksesta maksetaan hieman enemmän. Pientalossa asuvalle tällainen sopimus ei varmasti ole paras sähkösopimus ja heidän kannattaa puolestaan kiinnittää huomiota itse sähkön kWh-hintaan ja valita sähkösopimus, jossa se on mahdollisimman edullinen.

Kangasalan sähkön saannin varmuutta parannetaan

Syksyllä 2020 tehtiin päätös siitä, että Kangasalan huonokuntoiselle sähköasemalle tullaan tekemään perusparannus. Kangasalan sähköasema on tärkeä paikka koko Tampereen kaupungin sähkölle, koska siitä lähtee monia rengasyhteyksiä, jotka syöttävät sähköä Tampereelle.

Kangasalan sähköasema otettiin alun perin käyttöön 1960-luvulla, joten rakenteet ovat kunnostuksen tarpeessa. Esimerkiksi 400 kV kytkinlaitos uusitaan ja projekti kattaa kaiken kaikkiaan kahdeksan johtolähtökenttää. Tämän hankkeen on tarkoitus olla valmis vuonna 2024. Kun hanke on valmis, niin Kangasalalla sekä Tampereella asuvat saavat varmempaa sähköä ja sähkökatkokset Tampereella vähenevät merkittävästi.

Vuonna 2019 Tampereen Sähköverkko, Fingrid ja Elenia myös uudistivat voimalinjaa, joka kulkee Tampereen ja Kangasalan välillä. Sähkövoimajohto purettiin ja tilalle rakennettiin uusi voimajohto, joka tuplasi linjan sähkönsiirto kapasiteetin Kangasalalta Tampereelle.

Vaihtaminen öljylämmityksestä sähkölämmitykseen Kangasalalla

Asutko öljylämmitteisessä talossa ja mietit siitä luopumista? Nyt on hyvä hetki tehdä se, nimittäin ELY-keskus tarjoaa siihen avustusta. Avustusta voi hakea ELY-keskukselta ja Suomen valtio on varannut siihen 28 miljoonan euron määrärahat. Öljylämmittämisestä kannattaa nyt luopua ja samalla kilpailuttaa sähkösopimus, niin saa takuulla edullisemmat lämmityskulut. Uuden sähkösopimuksen solmiminen on helppoa tehdä netissä.

Etäisyydet Kangasalalta:

Tampere 17 km

Helsinki 163 km

Sähkösopimus Lempäälä

Sähkösopimus Nokia

Sähkösopimus Tampere

Sähkösopimus Jyväskylä