Nokia

Sähkötarjous Nokia

Sähkösopimus Nokia

Nokia on suosittu ja virkeä muuttovoittoinen kaupunki aivan Tampereen kupeessa Pirkanmaan maakunnassa. Nokian vierellä sijaitsevat myös Hämeenkyrö, Ylöjärvi, Vesilahti, Sastamala ja Pirkkala. Nokian pinta-ala on noin 350 neliökilometriä.

Vuonna 2020 Nokian väkimäärä kasvoi 261 asukkaalla ja se oli suomen seitsemäksi suosituin muuttokaupunki. Yhteensä asukkaita on noin 34 000 ja Nokia on Pirkanmaan toiseksi suurin kaupunki heti Tampereen jälkeen.

Nokia on myös suosittu teollisuuskaupunki ja moni kuuluisa tuotemerkki on sieltä lähtöisin. Näitä ovat esimerkiksi tietoliikenneyhtiö Nokia, Nokian renkaat sekä vaatemerkki Nanso.

Nokialla asutaan niin pientaloissa kuin kerrostaloissa. Kaupungin suurimmat kasvualueet ovat Keskusta sekä Harjuniitty. Harjuniityn suosioon on vaikuttanut se, että se sijaitsee erinomaisten kulkuyhteyksien päässä Tampereesta sekä Porista. Harjuniityn lisäksi suosittuja omakotitalovaltaisia alueita Nokialla ovat Sammalisto, Siuro, Tottijärvi ja Linnavuori.

Mistä paras sähkösopimus Nokialle?

Jokainen nokialla asuva voi valita itse sen, että miltä suomalaiselta sähköyhtiöltä haluaa ostaa sähköenergiansa. Sähkösopimus tehdään aina suoraan asukkaan ja sähköyhtiön välille. Sähköyhtiötä valitessa kannattaa ottaa huomioon sähkön hinnan lisäksi sähkön tuotantotapa ja sähköyhtiön luotettavuus. Sähkön hinta vaihtelee yhtiöittäin ja jokainen löytää itselleen parhaan sähkösopimuksen vertailemalla eri sähköyhtiöitä.

Jos haluat käyttää esimerkiksi vihreää sähköä kuten aurinkosähköä, tuulisähköä tai vesivoimaa, niin se onnistuu valitsemalla sellaisen sähköyhtiön, jolla on valikoimissaan näitä sähkösopimuksia. Kiinnitä huomiota myös siihen, että haluatko toistaiseksi voimassaolevan sähkösopimuksen vai määräaikaisen sopimuksen. Kiinteähintainen sähkösopimus tuo vakautta sähkölaskuun, mutta usein esimerkiksi pörssisähkö tulee halvemmaksi.

Paras sähkösopimus omakotitaloon ei ole samanlainen kuin paras sähkösopimus kerrostaloon, sillä eri asumismuodot kuluttavat eri määrän sähköä. Omakotitalossa kuluu sähköä enemmän kuin kerrostalossa, joten jos asut pientalossa, niin kiinnitä erityistä huomiota sähkön kWh-hintaan. Omakotitalon sähkönkulutus varsinkin kylmimpinä talviaikoina on suurta ja sähköä kuluu paljon. Kerrostalossa asuvan puolestaan kannattaa huomioida enemmän sähkön kuukausittainen perusmaksu. Jos asut vuokra-asunnossa, niin sähköt eivät yleensä kuulu kuukausittaiseen vuokrahintaan.

Sähkön hinta Nokialla

Sähkön hinta eli sähkölaskun loppusumma koostuu sähköenergiasta ja sähkönsiirrosta. Sähköenergiaan voi itse vaikuttaa tekemällä sähkösopimus vertailua ja valitsemalla itselleen parhaan sähkösopimuksen ja sähköyhtiön. Sähkön siirtohinta tulee laskulle vakiona paikallisen sähköverkkoyhtiön hinnaston mukaan. Näiden lisäksi lopulliselle sähkölaskulle tulee vielä sähköverot.

Sähkönsiirto Nokialla

Sähköenergian myyjän voi siis valita vapaasti, mutta sähkönsiirto ostetaan aina paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä. Nokialla paikallinen sähköverkkoyhtiö on Elenia Oy. Elenia huolehtii Nokian alueen sähköverkon toiminnasta, kehityksestä ja kunnossapidosta. Jos asut Nokialla ja sinulla on sähkökatkos tai ongelmia sähkön jakelun kanssa, niin ota silloin yhteyttä Eleniaan.

Vesistöjen ympäröimä kaupunki

Nokian maisemakuva on hyvin vaihteleva ja korkeuserot suuria. Maisema on erittäin kallioista ja vettä on joka puolella. Pyhäjärvi, Kulovesi ja Nokianvirta ovat alueen suuria vesistöjä. Nokialta lähtevät myös Näsijärven reitti sekä Vanajaveden reitti.

Kylpylähotelli Eden on monelle tuttu kohde Nokialla. Suosittu hotelli sijaitsee kauniilla paikalla Valtatie 12:n varrella.

Nokian uusi kirjasto- ja kulttuuritalo Virta on uusi vuonna 2020 avattu kulttuuri- ja taidepalveluiden talo, joka tarjoaa kulttuuria ja taidetta kaikille nokialaisille lähellä keskustaa. Virta on osa Nokian kaupungin strategiaa, jossa varaudutaan siihen, että vuoteen 2030 saadaan keskustan alueelle merkittävästi enemmän asukkaita.

Kulkuyhteydet ja etäisyydet Nokialta:

Nokialta pääsee nopeasti joka paikkaan. Valtatie 3 sekä valtatiet 11 ja 12 kulkevat Nokian läpi. Nokian rautatieasemalta pääsee junalla niin etelän kuin pohjoisenkin suuntaan. Tampere-Pirkkalan lentokenttä sijaitsee noin 10 kilometrin päässä Nokialta.

Nokia – Tampere 15 km

Nokia – Helsinki 180 km

Nokia – Turku 150 km

Nokia – Pori 95 km

Sähkösopimus Lempäälä

Sähkösopimus Kangasala

Sähkösopimus Tampere

Sähkösopimus Jyväskylä