Lempäälä

Sähkötarjous Lempäälä

Sähkösopimus Lempäälä

Lempäälä sijaitsee Pirkanmaalla Tampereen seudulla. Lempäälä on rakentunut nauhataajamaksi, joka ulottuu Lempäälän keskustasta aivan Tampereen reunalle saakka. Lempäälän naapurikunnat ovat Pirkkala, Kangasala, Valkeakoski, Vesilahti ja Akaa. 

Lempäälässä on asukkaita noin 23 000 ja suurin osa asuu pientaloissa taajamissa kuten Lempäälän keskustassa, Moisiossa, Kuljussa ja Sääksjärvellä. Vuores tuli tutuksi vuoden 2012 asuntomessukohteena. Lempäälän kunnan läpi kulkee Tampere-Helsinki moottoritie sekä junarata. Lentokentälle Tampere-Pirkkalaan on lyhyt matka.

Lempäälän tunnetuin paikka on kauppakeskus Ideapark. Ideapark Lempäälä on itse asiassa liikekaupunki, koska sen pinta-ala on jopa 104 000 m2. Ideaparkissa on muun muassa suosittu sisähuvipuisto Zones Ideapark, aiemmalta nimeltään Zones Särkänniemi ja Funpark. Ideaparkin yhteyteen on rakennettu Autoareena, jossa eri autoketjut toimivat yhdessä samoissa tiloissa. Ideaparkin vierellä on Real Park, joka myös on suosittu kauppakeskittymä.

Lempäälässä on paljon tyytyväisiä asukkaita. Asukkaat saavat itse vaikuttaa kunnan toimintaan ja olla mukana edistämässä palveluita. Tällä hetkellä Lempäälässä on meneillään puurakentamista edistävä hanke, jonka avulla halutaan panostaa kunnan puurakentamiseen. Työpajoissa on mukana niin kunnan työntekijöitä eri aloilta kuin myös Vuokrakodit Oy. Tulevaisuudessa Lempäälän julkinen rakentaminen tulee olemaan suurelta osin puurakentamista.

Lempäälässä toimi aikoinaan sähköyhtiö nimeltään Lempäälän Sähkö. Sähköyhtiö perustettiin Lempäälään vuonna 1918 ja oman sähköyhtiön ansiosta Lempäälän kunta sähköistyi nopeasti. Vuonna 1940 lempääläisistä taloista jo 650:lla oli sähköt. Kun sähkömarkkinoille tuli isoja sähköyhtiöitä, niin Lempäälän Sähkön tarina valitettavasti loppui.

Nyt sähkömarkkinat on vapautettu Suomessa ja jokainen Lempäälässä asuva voi itse valita sen, että miltä yhtiöltä haluaa sähköä ostaa. Sähkösopimus solmitaan yksityishenkilön ja sähköyhtiön välille. Sähkösopimuksessa määritellään sähkön hinta sekä se, että miten sähkö tuotetaan. Asut sitten kerrostalossa Lempäälän keskustassa tai taajamassa Vuoreksessa, niin kilpailuta sähköt. Mieti tarkasti omia sähkönkulutus tottumuksia ja valitse sillä perusteella itsellesi paras sähkösopimus. 

Sähkön hinta Lempäälässä

Sähköenergia kannattaa aina kilpailuttaa. Sähkön kilpailutus on tärkeää tehdä jo pelkästään kustannusten takia, sillä kilpailuttamalla sähköt voi säästää huomattavan summan vuodessa. Myös muut syyt voivat vaikuttaa siihen, että minkä takia halutaan vertailla sähköyhtiöitä. Esimerkiksi se, että halutaan omalta osaltaan olla vaikuttamassa hiilidioksidipäästöjen suuruuteen sekä sähkön ympäristöystävällisyyteen.

Sähkön hinta koostuu aina sähkön myynnistä sekä sähkön siirrosta. Sähköenergian hinnan voi kilpailuttaa, mutta sähkönsiirron hinta on sama kaikille lempääläläisille. Sähkön siirrosta maksetaan Elenian hinnaston mukaan. Näiden lisäksi sähkön hinta eli sähkölaskun loppusumma koostuu sähköveroista.

Sähkönsiirto Lempäälässä

Kun asuu Lempäälässä niin sähkön siirron hoitaa aina paikallinen sähköverkkoyhtiö, joka Lempäälässä on Elenia Oy.

Elenialla on asiakkaita noin 430 000 taloutta ympäri Keski-Suomea, Päijät-Hämettä, Kanta-Hämettä, Etelä-Pohjanmaata ja Pohjois-Pohjanmaata. Elenia vastaa Lempäälän sähköverkon toiminnasta, kunnossapidosta sekä kehityksestä. Jos asut Lempäälässä ja sinulla on sähkön jakelun kanssa ongelmia tai sähkökatkoksia, niit Elenia on vastaava taho, johon täytyy silloin ottaa yhteyttä.

Lempäälän Energiayhteisö – vuoden 2017 energiateknologian kärkihanke

Lempäälän Marjamäki, joka sijaitsee Ideaparkin ympärillä, on edelläkävijä tämän hetkisessä suomalaisessa sähkömaailmassa. Marjamäkeen nimittäin on syntymässä aivan uusi paikallinen sähköyhteisö, jolla on oma sähköntuotanto- ja sähkönjakeluverkko. Tämä hanke valittiin vuonna 2017 energiateknologian kärkihankkeeksi, jonka toteuttamisen on mahdollistanut Lempäälän kunta antamalla tälle sähköhankkeelle 20 vuoden lainatakauksen.

Lempäälän energiayhteisössä on hajautettu energiantuotanto, jossa älyverkkoon on kytketty muun muassa aurinkopaneeleja, kaasumoottoreita sekä akusto. Tavoitteena on lopulta se, että jokaisen Marjamäen yrityksen katolla olisi tulevaisuudessa aurinkopaneelit. 

Marjamäkeen etsitään nyt energiatehokkaita toimijoita ja sähkön hinnoittelumallia työstetään yhteistyössä yliopiston kanssa. Esimerkiksi yösähkö kannattaa valjastaa teollisuuden käyttöön, jotta päiväsaikaan sähköä riittää muualle.

Etäisyydet Lempäälästä:

Lempäälä – Tampere 24 km

Lempäälä – Helsinki 157 km

Lempäälä – Turku 135 km

Lempäälä – Pori 106 km

Lempäälän tärkeimmät nähtävyydet:

Pirunlinna, jossa on paljon kallioita ja kivikautisia ihmisten asuinpaikkoja

Pyhän Birgitan kirkko, joka on upea keskiaikainen kivikirkko

Kuokkalan museoraitti kauniine museoineen

Myllyranta-rock, jokavuotinen musiikkitapahtuma Myllyrannassa

Sähkösopimus Kangasala

Sähkösopimus Nokia

Sähkösopimus Tampere

Sähkösopimus Jyväskylä